kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Belušna juha

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Belušna juha
Sestavine
Št. oseb
beluši
čebula
olje
krompir
smetana za kuhanje
zelenjavna juha
muškatni orešček
maslo
poper

Opis

Zdaj je pravi čas za šparglje, ki so izjemno zdravi.

Priprava

1. Belušem odstranimo spodnji oleseneli del in olupimo spodnjo tretjino stebla. Odrežemo vršičke in narežemo stebla na 3 do 4 cm kratke koščke.

2. Čebulo olupimo in sesekljamo. Popražimo jo na vročem olju, dodamo koščke (ne vršičkov!) špargljev in pražimo še nekaj minut. Zalijemo s smetano in juho, dodamo olupljen in na koščke narezan krompir.

3. Kuhamo pol ure in potem juho ukašimo. Začinimo s poprom in muškatnim oreščkom.

4. Vršičke belušev na žlički masla popražimo in od 4 do 5 minut dušimo. Stresemo v juho.

#nasazenazenska
nasazenazenska