|
beluši |
|
čebula |
|
olje |
|
krompir |
|
smetana za kuhanje |
|
zelenjavna juha |
|
muškatni orešček |
|
maslo |
|
poper |
Zdaj je pravi čas za šparglje, ki so izjemno zdravi.
1. Belušem odstranimo spodnji oleseneli del in olupimo spodnjo tretjino stebla. Odrežemo vršičke in narežemo stebla na 3 do 4 cm kratke koščke.
2. Čebulo olupimo in sesekljamo. Popražimo jo na vročem olju, dodamo koščke (ne vršičkov!) špargljev in pražimo še nekaj minut. Zalijemo s smetano in juho, dodamo olupljen in na koščke narezan krompir.
3. Kuhamo pol ure in potem juho ukašimo. Začinimo s poprom in muškatnim oreščkom.
4. Vršičke belušev na žlički masla popražimo in od 4 do 5 minut dušimo. Stresemo v juho.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.