jan plestenjak, tanja seme Odkrito.si

Boleče slovo Jana Plestenjaka

challe1 Svet24.si

Challe Salle: Mami rad povem, da je imela vedno ...

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

zoran predin_barbara šerbec_šerbi Svet24.si

Spomini na Šerbi: "Na oder smo jo pripeljali kar ...

duša 1 Svet24.si

Preverite: morda pri živem telesu umirate

Kendall Jenner, zlati globusi Najstnica.si

Pokazala je svoje dolge noge

lea sirk_presenecenje Njena.si

Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti

Čas priprave:

Skupni čas 55 min

Tip jedi:

Tip jedi Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
500 g beluši
1 kos čebula
3 žličke olje
2 kosa krompir
250 ml smetana za kuhanje
500 ml zelenjavna juha
1 ščepec muškatni orešček
1 žlička maslo
1 ščepec poper

Opis

Zdaj je pravi čas za šparglje, ki so izjemno zdravi.

Priprava

1. Belušem odstranimo spodnji oleseneli del in olupimo spodnjo tretjino stebla. Odrežemo vršičke in narežemo stebla na 3 do 4 cm kratke koščke.

2. Čebulo olupimo in sesekljamo. Popražimo jo na vročem olju, dodamo koščke (ne vršičkov!) špargljev in pražimo še nekaj minut. Zalijemo s smetano in juho, dodamo olupljen in na koščke narezan krompir.

3. Kuhamo pol ure in potem juho ukašimo. Začinimo s poprom in muškatnim oreščkom.

4. Vršičke belušev na žlički masla popražimo in od 4 do 5 minut dušimo. Stresemo v juho.