pia skofic - ms Odkrito.si

Znana vremenarka bo povila vnuka Gašparju ...

irina ribnikova Svet24.si

15-letni Irini med kopeljo v vodo padel mobilnik, ...

Žalostna ženska Petisvet.si

Bolje zlomljena kost kot zlomljen duh

Vladimir Putin Svet24.si

VIDEO: Odkritje v arhivu Stasija: Pa saj to je ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan bo po novem prepuščena sama sebi

Kylie Jenner Najstnica.si

Je Travis res prevaral Kylie ali je to ...

reka ljubezni Njena.si

Konec Reke ljubezni zaznamoval razhod Irene in ...

Čas priprave:

Skupni čas 55 min

Tip jedi:

Tip jedi Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
500 g beluši
1 kos čebula
3 žličke olje
2 kosa krompir
250 ml smetana za kuhanje
500 ml zelenjavna juha
1 ščepec muškatni orešček
1 žlička maslo
1 ščepec poper

Opis

Zdaj je pravi čas za šparglje, ki so izjemno zdravi.

Priprava

1. Belušem odstranimo spodnji oleseneli del in olupimo spodnjo tretjino stebla. Odrežemo vršičke in narežemo stebla na 3 do 4 cm kratke koščke.

2. Čebulo olupimo in sesekljamo. Popražimo jo na vročem olju, dodamo koščke (ne vršičkov!) špargljev in pražimo še nekaj minut. Zalijemo s smetano in juho, dodamo olupljen in na koščke narezan krompir.

3. Kuhamo pol ure in potem juho ukašimo. Začinimo s poprom in muškatnim oreščkom.

4. Vršičke belušev na žlički masla popražimo in od 4 do 5 minut dušimo. Stresemo v juho.