osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

jennifer lopez Svet24.si

Pri 49 je pokazala svoje nikoli bolj izklesano ...

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

taksi ljubljana Svet24.si

Poklical taksista in izkoristil njegovo ...

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Čas priprave:

Skupni čas 55 min

Tip jedi:

Tip jedi Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
500 g beluši
1 kos čebula
3 žličke olje
2 kosa krompir
250 ml smetana za kuhanje
500 ml zelenjavna juha
1 ščepec muškatni orešček
1 žlička maslo
1 ščepec poper

Opis

Zdaj je pravi čas za šparglje, ki so izjemno zdravi.

Priprava

1. Belušem odstranimo spodnji oleseneli del in olupimo spodnjo tretjino stebla. Odrežemo vršičke in narežemo stebla na 3 do 4 cm kratke koščke.

2. Čebulo olupimo in sesekljamo. Popražimo jo na vročem olju, dodamo koščke (ne vršičkov!) špargljev in pražimo še nekaj minut. Zalijemo s smetano in juho, dodamo olupljen in na koščke narezan krompir.

3. Kuhamo pol ure in potem juho ukašimo. Začinimo s poprom in muškatnim oreščkom.

4. Vršičke belušev na žlički masla popražimo in od 4 do 5 minut dušimo. Stresemo v juho.