vucek Odkrito.si

Zakaj Urška Vučak Markež ne shujša?

1 christian jones Svet24.si

Ob Meghan kar dva nova moška

duh Petisvet.si

Mrtvi skušajo nekaj povedati na ta način!

sneg, pes Svet24.si

V pričakovanju obilnega sneženja, zapade ga ...

jan plestenjak, tanja seme Svet24.si

Jan Plestenjak poljubil Tanjo Seme!

Kylie Jenner Najstnica.si

Je Kylie Jenner spet noseča?

gamsi Njena.si

Umrl je vodja zasedbe Gamsi

Čas priprave:

Skupni čas 30 min

Tip jedi:

Tip jedi Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 žlica oljčno olje
1 kos rdeč čili
3 žlice rdeča kari pasta
700 ml zelenjavna osnova
400 ml kokosovo mleko
2 žlici ribja omaka
100 g tanki riževi rezanci
2 kosa limeta
150 g kuhane kozice
1 šopek koriander

Opis

Hitro in enostavno.

Priprava

Čili očistite, mu po želji odstranite semenje in na drobno sesekljajte. Iz ene limete iztisnite sok, drugo pa narežite na krhlje. Grobo sesekljajte koriander.

V posodi pri srednji temperaturi segrejte olje in na njem na hitro popecite čili. Dodajte karijevo pasto, premešajte in vse skupaj pražite približno 1 minuto. Zalijte z jušno osnovo, dodajte kokosovo mleko in zavrite.

Dodajte ribjo omako, rezance in kozite ter kuhajte še od 3 do 4 minute, oz. dokler se rezanci ne zmehčajo. Umešajte limetin sok, juho razporedite po skodelicah in posujte s koriandrom in krhlji limete.