venera Dobra karma

Tedenski horoskop: lahko si spremenite usodo, če ...

Isidro Brito Bruno Svet24.si

To je 20-letnik, ki je zabodel in ubil ...

marta kos anze logar Reporter.si

Zunanji minister Anže Logar zaščitil bivšo ...

Soča Svet24.si

Starša dečka, ki je utonil v Soči: “CSD nama ...

splošna-bolnišnica-murska-sobota, respiratorji, ventilator, zdravstvo-dr Necenzurirano

Scenarij za drugi val katastrofičen, opreme pa ...

IMG_20200723_101912 Odkrito.si

Ivan Gale: Gotovo bom v prihodnosti bolj ...

Doris Pinčić Rogoznica Njena.si

Šok: Zvezdnica Larine izbire prevarana in ...

Čas priprave:

Skupni čas 35 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 žlica oljčno olje
1 kos šalotka
1 strok Česen
1 kos Ingver
400 g mešana zelenjava
1 kos feferon
100 g kuskus
100 ml zelenjavna osnova
1 žlica sveža meta (sesekljana)
1 žlica kisla smetana

Opis

Nasitna glavna jed brez mesa.

Priprava

Šalotko, ingver in česen olupite in na drobno sesekljajte. Zelenjavo očistite in narežite na kocke. Na drobno narežite feferon.

V posodi segrejte oljčno olje in na njem počasi do mehkega zdušite čebulo, česen, ingver in feferon. Zvišajte temperaturo, dodajte preostalo zelenjavo in jo popecite. Začinite s soljo in poprom. Odstavite.

Na zelenjavo stresite kuskus, ga zalijte z vrelo jušno osnovo, pokrijte in pustite stati pet minut. Nato vse skupaj razrahljajte z vilicami, vrnite na štedilnik in pregrejte.

Na koncu umešajte sesekljano meto in ponudite z žlico kisle smetane.