luna roka Dobra karma

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

lucija sikovec usaj pl1 Reporter.si

Upam si trditi, da ko je Janša prevzel ...

infekecijska klinika ljubljana, koronavirus Svet24.si

V soboto potrjenih 46 novih okužb, ugasnili dve ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

04CONTAGION-01-videoSixteenByNineJumbo1600 Odkrito.si

Je to film, ki je napovedal pandemijo ...

alenka_kosir16 Njena.si

Alenka Košir čez noč ostala brez dela

Čas priprave:

Skupni čas 35 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 žlica oljčno olje
1 kos šalotka
1 strok Česen
1 kos Ingver
400 g mešana zelenjava
1 kos feferon
100 g kuskus
100 ml zelenjavna osnova
1 žlica sveža meta (sesekljana)
1 žlica kisla smetana

Opis

Nasitna glavna jed brez mesa.

Priprava

Šalotko, ingver in česen olupite in na drobno sesekljajte. Zelenjavo očistite in narežite na kocke. Na drobno narežite feferon.

V posodi segrejte oljčno olje in na njem počasi do mehkega zdušite čebulo, česen, ingver in feferon. Zvišajte temperaturo, dodajte preostalo zelenjavo in jo popecite. Začinite s soljo in poprom. Odstavite.

Na zelenjavo stresite kuskus, ga zalijte z vrelo jušno osnovo, pokrijte in pustite stati pet minut. Nato vse skupaj razrahljajte z vilicami, vrnite na štedilnik in pregrejte.

Na koncu umešajte sesekljano meto in ponudite z žlico kisle smetane.