|
oljčno olje |
|
šalotka |
|
Česen |
|
Ingver |
|
mešana zelenjava |
|
feferon |
|
kuskus |
|
zelenjavna osnova |
|
sveža meta (sesekljana) |
|
kisla smetana |
Nasitna glavna jed brez mesa.
Šalotko, ingver in česen olupite in na drobno sesekljajte. Zelenjavo očistite in narežite na kocke. Na drobno narežite feferon.
V posodi segrejte oljčno olje in na njem počasi do mehkega zdušite čebulo, česen, ingver in feferon. Zvišajte temperaturo, dodajte preostalo zelenjavo in jo popecite. Začinite s soljo in poprom. Odstavite.
Na zelenjavo stresite kuskus, ga zalijte z vrelo jušno osnovo, pokrijte in pustite stati pet minut. Nato vse skupaj razrahljajte z vilicami, vrnite na štedilnik in pregrejte.
Na koncu umešajte sesekljano meto in ponudite z žlico kisle smetane.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.