polna luna 7 Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: dramatičen začetek...

Alberto Zangrillo Svet24.si

Italijanski zdravnik trdi, da virusa v Italiji ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Čas priprave:

Skupni čas 35 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 žlica oljčno olje
1 kos šalotka
1 strok Česen
1 kos Ingver
400 g mešana zelenjava
1 kos feferon
100 g kuskus
100 ml zelenjavna osnova
1 žlica sveža meta (sesekljana)
1 žlica kisla smetana

Opis

Nasitna glavna jed brez mesa.

Priprava

Šalotko, ingver in česen olupite in na drobno sesekljajte. Zelenjavo očistite in narežite na kocke. Na drobno narežite feferon.

V posodi segrejte oljčno olje in na njem počasi do mehkega zdušite čebulo, česen, ingver in feferon. Zvišajte temperaturo, dodajte preostalo zelenjavo in jo popecite. Začinite s soljo in poprom. Odstavite.

Na zelenjavo stresite kuskus, ga zalijte z vrelo jušno osnovo, pokrijte in pustite stati pet minut. Nato vse skupaj razrahljajte z vilicami, vrnite na štedilnik in pregrejte.

Na koncu umešajte sesekljano meto in ponudite z žlico kisle smetane.