natalija-verboten-jpg Odkrito.si

Natalija Verboten spregovorila o lepotni operaciji...

challe 1 Svet24.si

Challe Salle ujet z nekdanjo teniško igralko

Zapestnica ljubezni Petisvet.si

Rožnati kremen nam v življenje lahko prikliče ...

Jago, Peter Rančigaj Svet24.si

Ganljiv zapis slovenskega policista: Bil sem ...

Tanja Žagar Svet24.si

Foto: Tanja Žagar pokazala zavidanja vredno ...

andrej rebula Njena.si

Plesalec šova Zvezde plešejo v veselem ...

Miloš Mišo Stevanović Njena.si

Znan Slovenec po desetih letih poročil srčno ...

Čas priprave:

Skupni čas 35 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 žlica oljčno olje
1 kos šalotka
1 strok Česen
1 kos Ingver
400 g mešana zelenjava
1 kos feferon
100 g kuskus
100 ml zelenjavna osnova
1 žlica sveža meta (sesekljana)
1 žlica kisla smetana

Opis

Nasitna glavna jed brez mesa.

Priprava

Šalotko, ingver in česen olupite in na drobno sesekljajte. Zelenjavo očistite in narežite na kocke. Na drobno narežite feferon.

V posodi segrejte oljčno olje in na njem počasi do mehkega zdušite čebulo, česen, ingver in feferon. Zvišajte temperaturo, dodajte preostalo zelenjavo in jo popecite. Začinite s soljo in poprom. Odstavite.

Na zelenjavo stresite kuskus, ga zalijte z vrelo jušno osnovo, pokrijte in pustite stati pet minut. Nato vse skupaj razrahljajte z vilicami, vrnite na štedilnik in pregrejte.

Na koncu umešajte sesekljano meto in ponudite z žlico kisle smetane.