sebastjan novak 2 Odkrito.si

Razkrivamo! Obraz Planet TV brez službe živi v ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 26. marca

1512742920_d Petisvet.si

Horoskop: od 25.3. do 31.3. 2019

mraz_jutro Svet24.si

Zapadlo do 25 centimetrov snega

spice girls Svet24.si

Spice Girls v velikih težavah: bo turneja ...

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

peterka in špela rojc Njena.si

Resnica o Primoževi skrivnostni svetlolaski

Čas priprave:

Skupni čas 50 min

Tip jedi:

Tip jedi Namazi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
50 g maslo
2 kosa šalotka
1 kos por
2 stroka Česen
100 g šampinjoni
100 g šitake
2 žlički Grobozrnata gorčica
2 žlici kisla smetana
1 šopek pehtran

Opis

Primerno tudi za vegetarijance.

Priprava

Šalotko in por na drobno sesekljajte. Česen olupite in iztisnite skozi stiskalnico ali sesekljajte. Na drobno sesekljajte tudi gobe in pehtran.

V večji ponvi segrejte maslo, dodajte šalotko, por in česen ter nežno pražite približno 7 minut. Nato povišajte temperaturo, dodajte obe vrsti gob in jih pražite približno 10 minut, da voda izpari in se gobe zmehčajo. Nato umešajte gorčico in kislo smetano ter po okusu solite in poprajte. Kuhajte še približno 2 minuti, nato umešajte sesekljan pehtran.

Pašteto po želji zmiksajte do gladkega v multipraktiku ali pa jo pustite bolj grobo.

Ponudite jo z rezinami popečene francoske štruce.