vucek Odkrito.si

Zakaj Urška Vučak Markež ne shujša?

1 christian jones Svet24.si

Ob Meghan kar dva nova moška

duh Petisvet.si

Mrtvi skušajo nekaj povedati na ta način!

sneg, pes Svet24.si

V pričakovanju obilnega sneženja, zapade ga ...

jan plestenjak, tanja seme Svet24.si

Jan Plestenjak poljubil Tanjo Seme!

Kylie Jenner Najstnica.si

Je Kylie Jenner spet noseča?

gamsi Njena.si

Umrl je vodja zasedbe Gamsi

Čas priprave:

Skupni čas 50 min

Tip jedi:

Tip jedi Namazi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
50 g maslo
2 kosa šalotka
1 kos por
2 stroka Česen
100 g šampinjoni
100 g šitake
2 žlički Grobozrnata gorčica
2 žlici kisla smetana
1 šopek pehtran

Opis

Primerno tudi za vegetarijance.

Priprava

Šalotko in por na drobno sesekljajte. Česen olupite in iztisnite skozi stiskalnico ali sesekljajte. Na drobno sesekljajte tudi gobe in pehtran.

V večji ponvi segrejte maslo, dodajte šalotko, por in česen ter nežno pražite približno 7 minut. Nato povišajte temperaturo, dodajte obe vrsti gob in jih pražite približno 10 minut, da voda izpari in se gobe zmehčajo. Nato umešajte gorčico in kislo smetano ter po okusu solite in poprajte. Kuhajte še približno 2 minuti, nato umešajte sesekljan pehtran.

Pašteto po želji zmiksajte do gladkega v multipraktiku ali pa jo pustite bolj grobo.

Ponudite jo z rezinami popečene francoske štruce.