Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Nov vonj za nov letni čas

4. 6. 2014; 13.01
Avtor: R. P.
o.25027
Pomlad je čas novih začetkov - na vseh področjih življenja. Predvsem pa naj bo vstop v toplejši del leta priložnost, da začnete končno bolje skrbeti zase. Privoščite si nakup, ki vas bo razveselil, polepšal in naredil zapeljivejše, in si kupite novo dišavo - možnosti in vonjev je neskončno, zato je izbira toliko težja. Da vam jo olajšamo, smo zbrali kopico svežih in dišečih novosti, pravkar prispelih iz parfumerij svetovnega slovesa.

Izžarevajte energijo in ljubezen

Vsak parfum ni za vsak letni čas niti za vsako razpoloženje, zato jih je vedno dobro doma imeti vsaj nekaj. Pomlad je vsekakor naklonjena bolj svežim in lahkotnim dišavam, saj gre za čas brstenja, svežine, novega rojstva narave. S pravilno izbranim pomladnim vonjem boste naravnost izžarevali energijo in ljubezen - pa naj bo do življenja ali tiste posebne osebe.

Kot nežen piš vetra 

Chloé predstavlja novo dišavo iz serije See by Chloe, in sicer Eau Fraîche izpod rok parfumerja Michela Almairaca. Gre za poetičen in zračen vonj, ki obuja svežino cvetočega cvetja: note vodne hijacinte so pomešane z notami cvetočih jabolk in jasmina, prefinjenost vetiverja v spodnjih notah pa vonju podarja nov karakter. Dišava je namenjena ženskam, ki nikoli ne pozabijo, da je življenje nadvse zabavno, ki so ženstvene, nežne, čutne … kamorkoli pridejo, za njimi ostaja sled.

Za ženstvene in energične ženske 

Za dišečo pomlad je poskrbela tudi lepotna hiša Burberry - z dišavo Burberry Brit Rhythm, ki temelji na notah sivke in mošusa. Vonj je ženstven, energičen in čuten. V osnovi poleg sivke in mošusa prevladujeta še cvet pomarančevca in vetiver, zgornje note sestavljajo rdeči poper in neroli, v srcu pa zaznate korenina irisa.


Posladka dušo in jezik 

Svet parfumov se ravno tako kot naše brbončice navdušuje nad gurmanskimi umetninami. Dišava Nine Ricci, La Tentation de Nina, je denimo nastala po navdihu slastnih makronov ter je namenjena dekletom, ki obožujejo vse, kar diši po jagodah in vanilji. Parfumerja Oliver Cresp in Vincent Lemains sta v prikupno stekleničko ujela vonj, ki bi ga najraje pojedli. Sveža cvetno-sadna dišava je začinjena z malinovo marmelado, kapljicami limone in okusom vrtnice. Poleg parfuma seveda lahko kupite tudi škatlico slastnih makronov.

Seksi mešanica, ki osveži

Temperatura narašča in topli dnevi niso več nobena izjema. Vam je že zakuhalo? Osvežite se s parfumom, denimo CK One Red. Opišemo ga lahko kot sadno-cvetnega, kompozicija se odpre z lubenico in vijolico, temu sledi cvetlično srce in osnova pačulija, bele ambre in mošusa. Zapeljiva in energična dišava za seksi, sijoče in energične ženske.

Pobeg v tropske kraje 

Roberto Cavalli je v marcu predstavil novo žensko dišavo Exotica ter tako z eksotičnim pridihom in živahno roza stekleničko dopolnil svojo dosedanjo parfumsko kolekcijo. Dišavo uvrščamo v eksotično sadno-cvetlično družino. Njena kompozicija nam obljublja nepozaben pobeg v eksotične kraje s skrbno izbranimi sestavinami - slastno sadno noto (mango), bujnim tropskim cvetjem (cvetovi frangipanija) ter kremno in toplo lesno osnovo (sandalovina). To je vonj, ki prikliče misel na poletje, rajske peščene plaže, morje …

Igriva in polna presenečenj 

Če bi pomlad radi začutili še intenzivneje, ne samo v zraku, ampak tudi na svoji koži, kupite eno od dveh novih različic dišave Daisy Marca Jacobsa. Priporočamo Delight, ki vam bo zanesljivo zbudila pomladanske občutke in metuljčke v trebuhu. Delight je živahna dišavna mešanica, primerna za vse ženske z veliko energije. Njeno vrhnjo noto sestavljajo vonji jabolka, kutine in frezije, ki jih perfektno zaokrožijo vonji irisa, gardenij in potonike. Dišava je shranjena v svetlo modri steklenički.

Lepota v čislih 

Družina parfumov Green Tea iz lepotne hiše Elizabeth Arden je dobila novega člana - dišavo Green Tea Yuzu, ki povzdiguje lepoto. Poleg bergamotke in limone so v stekleničko ujeti še zeleni čaj, divji timijan, pepermint, črni ribez in tunizijski neroli, dišava pa se zaključi s čutno noto mošusa, amberja in bele breze. Green Tea Yuzu je citrusna dišava, razvil pa jo je parfumer Rodrigo Flores-Roux.

prejšnji članek
Nova barva las
Obsedena!
Nova barva las
naslednji članek
Že poznaš Vintage Vikend?
Lepotičenje
Že poznaš Vintage Vikend?
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.