Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Naj kraljujejo barve

12. 6. 2015; 06.18
Avtor: Katarina in Lana
486861087
S poletjem prihajajo tudi novi poletni trendi. Vendar kot vedno je najprej treba začeti pri osnovah. In to je zagotovo nega kože. Zato bomo tokrat poskrbeli za tvojo kožo od začetka. Najprej s popolno breskvino masko, nato pa še z odličnim videzom.

NEGA KOŽE
Koži moraš v poletnih dneh posvetiti malce več pozornosti, saj se velikokrat zaradi sonca, vročine in potu na obrazu pojavijo mozoljčki in druge nepravilnosti.

Poudarek nege naj bo na vlaženju kože, saj se že od prej naštetih dejavnikov ta poleti zelo rada izsuši in zadebeli. Takšne težave boš odlično rešila z uporabo dobre vlažilne kreme, ki bo povrnila in izboljšala njeno navlaženost.

BRESKVINA MASKA
Potrebuješ:  


Masko pripraviš tako, da breskev najprej olupiš in jo dobro pretlačiš. Nato ji dodaš jogurt in mešaš tako dolgo, da dobiš tekočo zmes. Masko naneseš na očiščen obraz in jo pustiš delovati okoli 10 minut. Odstraniš jo preprosto, le s pomočjo tople vode in brisačke.

POLETNI TRENDI LIČENJA
Besede, ki jih opisujejo, so neon, drznost, odštekanost in zabava. Najprej vsekakor poskrbi za brezhibno polt – to je eden najpomembnejših korakov pri ličenju.

Se ti je že kdaj zgodilo, da si na obraz nanesla puder, ta pa je čez uro ali dve kar izginil?

V poletnih mesecih lahko vročina in sonce zelo hitro poskrbita za prav takšen problemček. Ravno zato je uporaba podlage za obraz v poletnih mesecih obvezna.

To je serum, ki na koži ustvari poseben sloj, ki poskrbi, da bo puder, ki ga boš pozneje nanesla na obraz, tam ostal skozi ves dan.
Pri izbiri pudra bodi pozorna predvsem na to, da bo njegova tekstura lahka, saj je ob vsej vročini zadnja stvar, ki si jo želiš, težak občutek na obrazu. V poletnih mesecih zato zelo priporočamo uporabo BB kreme.
BB krema je balzam, ki vsebuje vse v enem. To je popolna kombinacija sestavin v enem izdelku, ki bodo tvojo kožo navlažile, prekrile manjše nepravilnosti in, kar je v poletnih mesecih zelo pomembno, tudi zaščitile pred škodljivimi sončnimi žarki. BB kreme vsebujejo zaščitni UV-filter, na katerega ne smeš pozabiti.

ODŠTEKANI NEONSKI ODTENKI
To poletje svojo navadno črno maskaro in nežna senčila zamenjaj z živimi, odštekanimi neonskimi odtenki.

Za popoln videz na oči nanesi električno modro senčilo, ki bo še posebej poudarilo rjavo barvo oči. Vse tiste z zelenimi ali modrimi pa jih boste najbolje poudarile z vijoličnimi in rumenkasto-oranžnimi odtenki.

In kako obdržati senčila na vekah skozi dan, ne da bi se ta razmazala ali z njih kar izginila? Čisto preprosto! Kot pri podlagi tudi za veke obstaja posebna baza za senčila, ki jo pred nanosom senčila naneseš na veko. Baza bo poskrbela za večjo pigmentiranost senčila in zelo dolgo obstojnost na vekah.
Na lička to poletje nanesi nežno koralno rdečilo, ki bo še dodatno osvežilo tvoj videz. Za vse, ki še niste mojstrice v nanosu rdečila na lička, pa hiter trik za njegov najbolj optimalen nanos.

NASVET: Kazalec postavi v zunanji kotiček očesa in nato z njim potuj navzdol. Ustavi se na najvišji točki lične kosti. Prav na tej točki naj bi bil nanos rdečila najbolj koncentriran, zato ga najprej začni tam nanašati s čopičem. Nato pa ga le dobro zabriši proti lasni liniji.

OSVEŽI VIDEZ: BARVNA MASKARA
Na črno lahko za nekaj mesecev kar pozabiš. V mislih imamo maskaro. Zdaj je čas za barvne maskare, ki so vsekakor poletni 'must have'. Še posebno električno modra, ki je na letošnjih modnih brveh vsekakor ni manjkalo.
DIY: USTVARI SVOJO BARVNO MASKARO
Vse, kar potrebuješ, je sveča, barvica v poljubni barvi in očiščena krtačka stare maskare.
KORAKI:
1. korak: Konico barvne maskare previdno stopi nad plamenčkom sveče. Tukaj bodi pazljiva, saj se barva zelo hitro stopi.
2. korak: Konico barvice hitro namaži na očiščeno ščetko maskare.
3. korak: S ščetko (kot da bi nanašala maskaro) hitro nanesi stopljeno barvico na svoje trepalnice in ta korak ponavljaj toliko časa, da dobiš želeno pigmentacijo barve na trepalnicah.



Preden jo naneseš, vsekakor poskrbi za nego svojih ustnic. Tukaj je spet na vrsti majhen nasvet za ustnice, ki so v popolni pripravljenosti za nanos šminke in zavidajoče poglede.

NASVET: Potrebuješ le zobno ščetko, s katero si masiraj ustnice približno eno minuto. Zaradi tega bodo bolj gladke in napihnjene, saj boš z masažo izboljšala njihovo prekrvljenost in odstranila odmrle celice.
Da bodo to poletje tudi tvoje ustnice v trendu, pa nanje nanesi barve, kot so fuksija, pastelno vijolična in že prej omenjena neonsko oranžna.

Z nami je nasvete delila LANA ŠPITAL, ki jo najdeš na Facebooku pod Lana Spital Makeup.
Fotografije: Lana Špital

prejšnji članek
Matevž Derenda: Nogometni navdušenec
Obsedena!
Matevž Derenda: Nogometni navdušenec
naslednji članek
Poletne romance so zakon
Moj life
Poletne romance so zakon
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.