sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

So sploh primerni?

1. 9. 2016; 06.45
Avtor: Katja Kaja
tumblr_nvx76y5igZ1uentsxo1_1280
Nakup čevljev je včasih zelo stresen, saj morajo biti primerni.

Čevlji so tisti, ki odločajo o tvojem dobrem počutju. Včasih izbereš takšne, ki so ti všeč vizualno, a na koncu ugotoviš, da niso udobni, so ti pretesni, ali pa preprosto ne nudijo kvalitete, ki jo pri njih zahtevaš. Preveri 5 korakov, s katerimi boš izbrala obutev, ki ne bo samevala v omari.

1. Naravni materiali

Izberi obutev iz naravnih materialov, predvsem če kupuješ čevlje 'za vsak da'. Tako bo tvoja noga bolj dihala, hkrati pa bo manj možnosti, da bi te ožulili. Če bosta čevelj in noga dihala, se tvoja stopala ne bodo nalezla nezaželenega vonja. 

2. Izberi pravilno velikost
Čeprav je včasih težko, je pravilna velikost edina prava pot do udobja v čevlju. Nikoli ne smeš kupiti manjših ali večjih čevljev samo zato, ker so ti vizualno tako zelo všeč. To kar bo te napaki sledilo, ti zagotovo ne bo. 


3. Seboj prinesi nogavice oziroma najlonke
Nekaj, kar boš imela obuto, ko boš nosila te čevlje. Saj lahko tako lažje presodiš pravilno velikost in prilaganje tvojim stopalom. 

4. Sprehodi se
Naj te ne bo sram. V trgovini, kjer kupuješ, se v izbranem paru čevljev kar sprehodi, ne boš edina. Tako boš hitreje ugotovila, če te kaj moti, če čevelj pritiska na napačno točko ...

5. Kako visoka peta?
Peta je lahko hitro previsoka. Veš kako moraš velikost preizkusiti? Ko imaš čevlje z visoko peto obute, stopi na konice prstov in poizkušaj peto dvigniti od tal. Če se peta ne dvigne, je zate žal previsoka. A bolje kupiti nižjo, v kateri boš zavzela odločno pozo, kot pa da se v novih čevljih na super zabavi spotikaš sama ob sebe, kajne?

prejšnji članek
Ne, niso premajhni!
Lepotičenje
Ne, niso premajhni!
naslednji članek
Naredi sama: Šolski dodatki
Lepotičenje
Naredi sama: Šolski dodatki
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija