najden-predmet
Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali
Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem ali poti v interesu države?

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Stran z mozolji

28. 9. 2015; 08.20
Avtor: K.M.
Za vedno!

Tvoja koža je bila še predkratkim brez napake ... Sedaj pa ŠOK. Rdeče lise, majhni in VELIKI mozoljčki ter druge nepravilnost, ki te spravljajo ob pamet. Hormoni so v puberteti pokazali svojo moč in tudi ti jim nisi mogla uiti. Kaj storiti, kako to preprečiti ali vsaj prikriti?

1. Obraz si redno umivaj, predvsem z mlačno tekočo vodo, pozor: pred umivanjem si umij tudi roke, da mikrobov ne preneseš na obraz. Uporabljaj tudi primerna mila, čistila in kakšen piling, po umivanju pa kožo še toniraj. Redno umivanje z vodo je najbolj pomembno v poletnih mesecih, ko se koža na obrazu dnevno znoji.

2. Mozoljev ne stiskaj! Ker je videti grdo, do tega pa pride, zaradi različnih posledic stiskanja. povzročiš lahko mini podkožno krvavitev, kožo lahko raniš in povzročiš na zunaj vidne majhne brazgotine, hkrati pa mozolj potisneš nazaj notri, kar pa lahko povzroči nastanek bule ali bolečega mozolja.

3. Roke si umij vedno preden z njimi počneš karkoli na obrazu. Preden nanašaš ličila, kremo ali celo umivaš obraz.

4. Pred spanjem si vedno temeljito odstrani ličila.



5. Bodi pozorna katera hrana na tvoji koži povzroči mozoljčke. Sicer pravijo, da je kriva čokolada, ampak nekateri zdravniki bolj zagovarjajo dejstvo, da na različno kožo vpliva različna hrana. ko boš ugotovila, da neko živilo povzroči mozoljčke, le-tega nekoliko omili.

6. Pij veliko vode, saj je ta vedno še kako dobrodošla, poskrbi za nekoliko bolj zdravo prehrano, ukvarjaj se s kakšnim športom, razmišljajo pozitivno ...

Ne skrbi, fazo mozoljev ima vsak najstnik, nekateri prej, drugi kasneje. Naj ti bo v tolažbo, da fante včasih zadane še bolj kot dekleta. :)



prejšnji članek
Moda jim gre dobro od ro(c)k
Lepotičenje
Moda jim gre dobro od ro(c)k
naslednji članek
Tudi v jeseni bodo modne
Lepotičenje
Tudi v jeseni bodo modne
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija