sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

damjan-žugelj
Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo iskali z detektivom

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Napake pri negi kože

6. 5. 2016; 09.42
Avtor: K.M.
najstnica_mozolji
Kaj delaš narobe?

Verjetno vse. Čeprav se sliši nekoliko kruto, je ta trditev kar blizu resnice. Zakaj? S svojo kožo, predvsem obrazno, se preveč obremenjuješ. Želiš, da je lepa in da si posledično lepa tudi ti, saj je splošno prepričanje, da je čista koža eden izmed pokazateljev lepote. Zaradi tega pa so tvoja prizadevanja, da bi to dosegla prekomerna in pretirana. Velikokrat pa se nege kože lotiš na napačni način. 

V najstniških letih so največji problem zagotovo mozolji oziroma akne. Pojavijo se takrat, ko si tega zagotovo ne želiš in to na najbolj izpostavljenih mestih. Če bi se jih lotila na pravilni način, bi le-ti kaj hitro izginili, a se na žalost tu pričnejo tvoje napake. 

Velika težava je maščoba, ki se popolnoma nevidno nabira na tvoji koži. Po eni strani je tu zunanja umazanija, ki se skozi dan nabira na povrhnici, po drugi strani pa se lahko tvoja koža ''umaže'' tudi zaradi tvoje prehrane, ki se kar hitro pokaže na tvojem zunanjem videzu. Napačno mišljenje je, da imaš mozolje zato, ker ješ čokolado. To nikakor ni res. Velja pa, da če kože ne čistiš oziroma ne neguješ primerno, takrat pa lahko tudi tisti košček čokolade povzroči mozoljček na sredini čela. 

Mozolj moraš stisniti
NIKAKOR! Si predstavljaš, da si mozolj stisneš pred eno izmed prihajajočih se prazničnih zabav. S stiskanjem povzročiš lažjo krvavitev ali pa mozolja sploh ne odstraniš, s tem pa lahko na koži povzročiš rdeč madež ali še huje, manjšo oteklino. Bolje je, da mozolj zaščitiš s kakšnim obližem, ali pa ga predčasno namažeš z gelom, ki bo na tvoj mozolj deloval blagodejno. 


Stiskanje pride v poštev SAMO, če je mozolj že v zadnjem stadiju in če to počneš večer pred odhodom v javnost. 

Uporabljati moraš čim več preparatov
To ni res, razen če si želiš celotno žepnino zapraviti v drogeriji. Pomembno je, da uporabljaš preparate, ki pomagajo in da tudi te uporabljaš na pravilni način. Tvoja koža naj bo domača z aloe vero, ko jo bo pomirila, čajevcem, ki bo mozolje osušil in azelainsko kislino, ki pomaga pri obnavljanju kože. Lahko jih uporabiš v domačih maskah ali pilingih, po drugi strani pa išči izdelke, ki te naravne sestavine vsebujejo, saj bodo le-ti naredili največ za tvojo kožo.

Čas je, da letošnje praznike dočakaš najbolj pripravljena. Ob tem pa se moraš pripravljena soočiti z mozolji, ki te napadajo. Je že čas, da jih predčasno uničiš? 


prejšnji članek
S to potezo je prizadel številne oboževalke
Obsedena!
S to potezo je prizadel številne oboževalke
naslednji članek
Ta hip najbolj priljubljena obutev
Lepotičenje
Ta hip najbolj priljubljena obutev
Preberite tudi