oblaki, vreme
Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na radarsko sliko

1715284723-172a1607-1715284697348
Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo vodila Žibertova desna roka

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Kaj tvojim zobem res naredi ustna vodica?

24. 1. 2016; 05.59
Avtor: K.M.
Woman brushing her teeth
Resnice in zmote o ustnih vodicah.

Narediš vse za ustrezno higijeno tvojih ust in za to, da je tvoj nasmeh bleščeč in samozavesten? Seveda! Zato uporabljaš tudi ustno vodico. Ta uniči vse dodatne bakterije in posrbi za prijeten zadah. Pa je temu res tako? Ali ustne vodice vedno delujejo pozitivno. Nekateri pravijo, da ne.

Morda bož težko verjela, ampak nekakšno obliko ustne vodice uporabljajo že od nekdaj. Takrat, ko čiščenje zob in zobozdravstvo še nista bila tako razvita, so ljudje za prikirvanje zadaha uporabljali različne poparke in v vodo namočena zališča. Ali to narediš tudi ti, ko nimaš časa za ustrezno čiščenje in raje na hitro uporabiš bližno vodico? Nisi edina.

Vendar tega ne smeš početi. Usta vodica je pri čiščenju najmanj pomembna. Pri samem mehanskem čiščenju je v prvi vrsti dobro čiščenje z ustrezno ščetko in čiščenje jezika. Usta vodica pa vse skupaj samo zaokroži. Številni celo trdijo, da sodobne ustne vodice, zaradi močnih kemikalij in umetnih snovi škodijo tvojim zobem. Najslabše pa je, če jih uporabljaš kljub slabi sluznici in občutljivi sklenini. Če so torej tvoji zobje že tako občutljivi, se raje posveti izboru primerne ščetke in zobne paste, kot pa da ju kompenziraš z neprimerno ustno vodico.

Pomembno je, da ima usta vodica ustrezno PH vrednost. Pozorna pa bodi tudi na sestavine. Naj vsebuje ivleček ameriškega slamnika, drevesa ark, janeža ali žajbla. Saj so te štiri rastline najbolj blagodejne za tvoje dlesni, zobe ...

prejšnji članek
Jemljem veliko drog in veliko seksam
Obsedena!
Jemljem veliko drog in veliko seksam
naslednji članek
Prvo pesem bo izdal ...
Obsedena!
Prvo pesem bo izdal ...
Preberite tudi