sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

5 enostavnih korakov za prikritje opeklin

3. 7. 2016; 10.00
Avtor: M.M.
53eeafa0-ed01-0132-99de-0e972b0ec8fd
Ko se predolgo prepuščaš sončnim žarkom

Poletje je tu in sonce pripeka. Seveda veš, da se ni priporočljivo preveč nastavljati vročim žarkom in pridno uporabljaš sončno kremo, vendar hkrati želiš lepo porjavelo polt. Poleg tega pa, kdo sploh pomisli na zaščito, ko se zabava s prijatelji? Zato je Najstnica, za primer, da si bila neprevidna in te je opeklo sonce, pripravila nekaj enostavnih korakov, s katerimi zakriješ opekline, da boš v večerni oblekici izgledala res čudovito!

1. Uporabi mleko

Mehko brisačo potopi v ledeno mrzlo mleko in ga nežno potapkaj po koži, da jo umiri in omili rdečico. Ker je tvoja koža poškodovana, jo moraš nato nežno očistiti, zgolj s hladno vodo in s čim manj drgnjenja ter agresivnih preparatov.

2. Navlaži kožo

Ker je tvoja koža opečena, poškodovana in izsušena, moraš prizadete dele  takoj dodobra navlažiti. Aloe vera je pri tem čudežni pripomoček, saj hkrati tudi pospešuje celjenje in prijetno hladi razbolelo kožo.

3. Prični z zeleno podlago

Ko se vse dobro vpije, lahko pričneš s prikrivanjem. Najprej nanesi tekoč, zelen korektor, ki bo zakril rdečico in obledil tvojo kožo. Uporabi korektor, ki je hkrati tudi vlažilen.

4. Nanesi puder

Prični z nanašanjem pravega odtenka pudra, ki se bo ujemal s preostankom tvoje polti. Verjetno si zdaj že malo bolj porjavela, zato pazi, da ne boš nanesla presvetlega pudra in s tem še bolj poudarila nepravilnosti. Nanašaj ga z gobico, saj boš tako najmanj vzdražila kožo in ga nanesla bolj enakomerno.

5. Zaključi z bronzerjem v prahu

Da se tvoje noge ne bodo svetile in da se ujamejo s preostankom tvoje zagorele polti, za piko na I puder fiksiraj s tanko plastjo bronzerja v prahu v zemeljskem odtenku.

In še dodaten nasvet - nikakor ne nanašaj vazelina, saj se morda zdi masten, vendar v resnici samo zadržuje vročino in suhost. Prav tako ne nanašaj agresivnih ličil, ki vsebujejo alkohol. Najbolje je, če posežeš po naravnih izdelkih in hipoalergenskem make up-u.



prejšnji članek
Ponovno skupaj
Obsedena!
Ponovno skupaj
naslednji članek
Se med njima kaj plete?
Obsedena!
Se med njima kaj plete?
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija