Robert Golob
Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so nedopustne in se morajo končati«

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Nosiš očala? Naliči se tako!

3. 3. 2017; 04.15
Avtor: Mateja
ocala
Strokovnjaki ličenja so si pri tem vprašanju enotni.

Nujno je, da okvirje očal uskladiš z barvami ličil, zato si le preberi naslednje vrstice, ki ti bodo pomagale pri izbiri pravih barvnih odtenkov in primernih ličil.

Pomembno: kakšne okvirje imaš?


Če imaš ožje, temnejše okvirje, potem se izogni močnemu ličenju na očeh in izberi nevtralne odtenke senčila. Veliki in debelejši okvirji, ki prekrivajo skoraj polovico obraza, dopuščajo bolj izrazito ličenje in celo zadimljene oči. Največ svobode pa omogočajo svetlejši okvirji in očala brez okvirja, kjer si lahko privoščiš žive in intenzivne barve senčil.
Velja pravilo, da uporabiš senčilo, ki je v skladu z barvo tvojih oči: za modre oči oranžni odtenki, za zelene oči rožnato-rjavi in za rjave oči nežno vijoličasti odtenki. Nikakor pa naj se barve senčil, črtala ali šminke ne ujemajo z barvo okvirjev očal.

Daljnovidnost ali kratkovidnost?
Pri ličenju je treba upoštevati tudi to, da so zaradi dioptrije oči skozi očala videti nekoliko popačeno. Pri kratkovidnih uporabnicah očal leče optično pomanjšajo oči, zato uporabi senčila v svetlejših barvah, tako da se proti zunanjemu kotu očesa prelivajo v temnejše odtenke. Dobra izbira so senčila, ki vsebujejo svetleče se delce, saj to optično poveča oči. Oči lahko povečaš tudi z belo barvico, s katero zarišeš črto na notranjem robu spodnje veke.
Če imaš očala za daljnovidnost, pa imaš zaradi njih videti večje oči. Tako so napake pri ličenju še bolj opazne in tudi podočnjaki so lahko še bolj vidni. Zato uporabi dober korektor, da zakriješ podočnjake in ustvariš svežino okrog oči. Za veke so priporočljiva matirana senčila.

Žive barve privošči ustnicam, ne vekam


Če nosiš očala, neonske in druge močnejše odtenke raje rezerviraj za ustnice. Na veke nanesi nevtralne odtenke, nežno rjave, bronaste ali kaj podobnega. Če želiš bolj dramatičen videz, veke poudari s klasično črno črto.

Pod oči nanesi prekrivni puder
Očala lahko še poudarijo podočnjake, zato ne pozabi nanesti prekrivnega pudra. Pri odtenku bodi še posebej pozorna, najbolje je, da izbereš breskove ali rumenkaste odtenke, ki uspešno prekrijejo temne predele. Plast prekrivnega pudra utrdi s pudrom v prahu.

Privihaj trepalnice


Oči lahko na videz povečaš tudi tako, da trepalnice privihaš s kleščami za trepalnice. To pride tudi prav, če so trepalnice še posebno dolge – tako ne bodo udarjale ob stekelca očal.

Svetla barva v kotičkih oči
Pogled boš osvežila in odprla, če boš v notranje kotičke oči nanesla malce svetlega senčila za veke.

Ne pozabi na obrvi
Zaradi očal obrvi še dodatno izstopajo, zato poskrbi, da bodo lepo oblikovane in urejene. Lahko jih poudariš s svinčnikom za obrvi, tik pod lokom obrvi pa nanesi malo biserno belega senčila, ki privlači svetlobo.

prejšnji članek
Šport je super za možgane
Obsedena!
Šport je super za možgane
naslednji članek
Prehrana za bolj zdravo življenje
Moj life
Prehrana za bolj zdravo življenje
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija