sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

5 top negovalnih olj

24. 1. 2017; 08.04
Avtor: Julija
skin-care-2
Olje za nego kože?

Ob tem zagotovo pomisliš na masten lesk, zamašene pore in posledični izbruh mozoljev. A rastlinska olja so po krivici dobila negativen prizvok, ko gre za nego kože, saj vseh pač ne gre metati v isti koš. Vedeti moraš le, kakšen tip kože imaš, katero olje bi bilo za nego najprimernejše in kako ga uporabljati, pa bo tvoja koža v zimskem času lepša kot kadar koli doslej.

Najprimernejša so ekološka hladno stiskana olja, saj ohranjajo izvorno učinkovitost rastlin in spadajo v najvišji kakovostni razred. Nasprotno pa s segrevanjem uničimo ogromno hranilnih snovi, zato se izogibaj rafiniranim, industrijsko predelanim oljem (pa četudi je to olivno).

Kokosovo olje je seveda med najbolj znanimi, saj ga pogosto uporabljajo manekenke in zvezdnice. Pa ne brez razloga, saj je izjemen vlažilec kože, las in nohtov, pri tem pa ne maši por, kot se to lahko zgodi pri gostejšem olivnem olju, zato je primerno za normalno do mešano kožo. Ker deluje proti bakterijam, ga lahko zjutraj tudi žvrkljaš (na tešče za 15 minut), nato temeljito umiješ zobe in že si naredila prvi korak pri razstrupljanju telesa.
Ekstra deviško olivno olje je res vsestransko. Bogato je z vitaminoma A in E, ki pomagata pri obnovi kože v jesensko-zimskih časih. Spada med močnejša vlažilna olja, zato ni najprimernejše za mastno kožo, z njim pa si lahko odstraniš ličila z obraza in ga naneseš na izsušene predele. Če ga uporabljaš na obrazu, odvečno olje popivnaj, da ti ne bo zamašilo por.
Ricinusovo olje je zaradi specifične sestave odlično za nego mastne in problematične kože. Če ga uporabljaš pri večernem čiščenju obraza, naj bi v štirinajstih dneh pozdravilo mozolje. Uporabi ga tako, da z majhno količino olja deset minut masiraš obraz, nato čez položiš bombažno brisačko, ki si jo prej namočila v vročo (ne vrelo!) vodo in olje odstraniš. Odlično je tudi za nego lasišča, obrvi in trepalnic, saj pripomore k njihovi rasti.


Olje jojobe je prav tako odlično za nego mastne kože, saj uravnava vsebnost sebuma in ne pušča mastnega videza. Primerno je tudi za občutljivo kožo, ker je ne draži in ne povzroča alergij, hkrati pa kot odličen vlažilec pripomore k večji prožnosti kože. Ker vsebuje vitamin E, jo varuje pred zunanjimi vplivi, lahko pa ga za večji učinek zmešaš z drugimi olji, na primer z ricinusovim (za mastno kožo) ali z olivnim (za suho kožo).
Mandljevo olje je zaradi visoke vsebnosti različnih vitaminov eno najpogosteje uporabljanih v kozmetični industriji in primerno za prav vse tipe kože. Uporabiš ga lahko za odstranjevanje ličil, vlaženje kože na obrazu in kot masažno olje za telo, če mu primešaš nekaj kapljic poljubnega eteričnega olja. Primerno je za nežno kožo dojenčkov, kot nega po sončenju, nega razdraženega lasišča in pri različnih srbečih izpuščajih, ki se lahko pojavijo v zimskem času.


prejšnji članek
Tega prepira si ne želiš
Moj life
Tega prepira si ne želiš
naslednji članek
Kaj fantje pričakujejo od razmerja?
Moj life
Kaj fantje pričakujejo od razmerja?
Preberite tudi