sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Najboljši domači maski ta hip!

15. 3. 2017; 02.15
Avtor: Š. K.
Homemade-Face-Mask-For-Teenagers-1
Ker je ta letni čas s tvojo kožo zaradi nizkih temperatur še posebej neusmiljen, smo po recepta za maske zavili kar v hladilnik. Privošči si torej popoldansko razvajanje, ki mu lahko dodaš piko na i z večerno kopeljo.

Negovalna maska iz medu in mandljev
Mandlji vsebujejo veliko vitamina E in magnezija, na kožo pa delujejo tako, da jo oskrbijo z vlago in zapolnijo manjše gubice in linije. Mleko je bogato z mlečno kislino in beljakovinami, ki prav tako delujejo vlažilno. Potrebuješ: 3 žlice mleka, pol žlice zmletih mandljev, pol žlice mandljevega olja.
Postopek: Vse tri sestavine zmešaj, tako da dobiš gosto in gladko pasto. Mešanico nanesi na očiščen obraz in pri tem nežno masiraj v krogih, s čimer boš odstranila odvečne kožne celice. Domačo masko pusti delovati 15-20 minut, nato speri z vodo in po želji nanesi običajno kremo.

Vitaminska maska iz pomaranč in mleka
Čim večkrat se posladkaj s pomarančami, ki te bodo oskrbele z vitaminom C in okrepile tvoj imunski sistem, odlične pa so tudi kot domača maska za suho kožo. Ta sadež namreč vsebuje sadno kislino, veliko mineralov ter vitamin A, vsi pa izboljšajo videz kože, jo pomladijo in nahranijo.
Sestavine: 1 srednje velika pomaranča, žlica mleka, malo vode.
Postopek: Pomarančo ožemi, nato njen sok pomešaj z mlekom. Nanesi na obraz ter pusti delovati vsaj 20 minut. Na koncu umij z mlačno vodo.

Za piko na i: KOPEL ZA DUŠO
Na koncu si razvajanje pripravi kopel z eteričnimi olji, ki vas te bo nagradila z lepo, svilnato kožo. Eterična olja dodajaj po kapljicah, s pravo uporabo in kombinacijo različnih olj pa lahko dosežeš večji, boljši učinek. Odloči se za naslednje sivka, sandalovina, kamilica ali vrtnica, saj te bodo umirile in zazibale v spanec. Če pa potrebuješ energijo, so prava eterična olja z vonjem poprove mete, rožmarina ali različnih citrusov.

prejšnji članek
Na velika platna se vračajo priljubljeni akcijski junaki
Obsedena!
Na velika platna se vračajo priljubljeni akcijski junaki
naslednji članek
Od A do Ž o menstruaciji
Moj life
Od A do Ž o menstruaciji
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska