Smrklja Njena.si
Moj life
 

1.bitka z blazinami v Sloveniji za pomoč Nepalu!

15. 5. 2015; 14.50
Avtor: katarina
uvodna

foto: M24 Agency

Včeraj je Prešernov trg pobelilo. In ne, ni snežilo. Ljubljano je prekrilo belo perje, ki je pričalo o tem, da se je pridružila najbolj trendovskim svetovnim prestolnicam, ki praznujejo mednarodno priznan »Pillow Fight«. Berlin, London, New York ... In zdaj še Ljubljana!

Z blazinami so se spopadli vsi tisti, ki se jim je dogodek zdel tako nenavaden, da ga za nič na svetu niso hoteli zamuditi, tisti drugi, ki so prepoznali predvsem enkratno priložnost za sprostitev, pa tudi mnogi znani Slovenci. In naključni mimoidoči, ki so nenavadno dogajanje sprva opazovali iz varne razdalje, potem pa jih je potegnilo zraven. Bitka z blazinami je vseskozi potekala po strogih pravilih, pri čemer je bilo »brcanje, grizenje, boksanje ipd.« strogo prepovedano. Zabava je bila vsesplošna, perje je letelo po zraku nad Prešernovim trgom.

Širjenje dobre volje

Glavni namen bitk z blazinami je navadno zabava, širjenje dobre volje in spopadanje s stresom, ki ga prinaša sodobno življenje, a slovenska bitka je bila več kot samo to. Imela je tudi dober namen, saj so sodelujoči na dogodku s pomočjo prostovoljcev organizacije Food For Life zbirali denar za Nepal, ki ga je nedavno prizadel še en močan potres. Mnogi, ki so si po prvem potresu uredili zasilna zavetja, so ponovno ostali brez strehe nad glavo. Čimprejšnja pomoč je še vedno nujno potrebna.

Ogrevanje

Večji del dogodka je bil namenjen zabavnemu druženju z obveznim ogrevanjem pred bitko, ki sta ga vodila Dean on the Mike in Ajda Mlakar z Radia Salomon. Osrednji del z bitko – ta je trajala samo nekaj strogo odmerjenih minut! – sta zabavno odvodila Klemen Bunderla, znan obraz, ki ima svoj glas na Radiu Aktual, in Azra Selimanović, vodja plesne šole Libero Dance Center in kandidatka za femme fatale 2015.

Pillow fight podprli znani ambasadorji

1. slovenski bitki z blazinami so se v vlogi ambasadorjev pridružili raper Zlatko, pevki Nuška Drašček in Žana, pevec Frenk Nova, voditeljica in model Tjaša Kokalj ter številni drugi. Med znanimi, ki so vabili na dogodek s pomočjo zabavnih filmčkov na Facebooku je bil tudi svetovni boksarski prvak Dejan Zavec. Med pretepajočimi se sta največ pozornosti požela slavna akrobata iz F&B acrobatics Filip in Blaž, v spopadu s »povštri« smo opazili tudiDenisa Vikiča, managerja Bara in Igorja Mikića, priznanega trenerja.  

Splačalo se je sodelovati – nagrajenec, ki je pri pretepanju pokazal največ kreativnosti, bo s Collegiumom odpotoval na Lefkas, eden izmed obiskovalcev je domov odnesel nagrado za najbolj izviren »pillow selfie«, ki jo poklanja Sony Mobile. Vsem obiskovalcem pa bo za spomin na ta nenavadni dogodek ostalo 500 preverjeno najmehkejših in najtrpežnejših Urhovih »povštrov«. A daleč najpomembnejše je to, da se je zaradi odmevnega dogodka zbralo kar največ sredstev za pomoč Nepalcem.

Za konec so vsi obiskovalci, kot se spodobi, naredili še skupni veliki »pillow selfie«.

prejšnji članek
Revolucionar ritma in besed prihaja v Slovenijo!
Obsedena!
Revolucionar ritma in besed prihaja v Slovenijo!
naslednji članek
Utrinki iz bitke z blazinami
Moj life
Utrinki iz bitke z blazinami
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.