Smrklja Njena.si
Moj life
 

Valentinovo pustno rajanje

17. 2. 2015; 13.41
Avtor: M.Z.
uvodna

foto: arhiv

Valentinovo-pustna sobota v družbi Urške Majdič in domišljijskih čarapinov.

Po tem, ko smo na Valentinovo-pustno soboto v Srečni hiši, v družbi njihove ambasadorke Urške Majdič – ups, dobre vile, sicer pa glasbenice in radijke! – prisluhnili napeti zgodbici o treh čarovnicah, ki so začarale naše Gradiško jezero, smo si izmislili čisto svojo domišljijsko zgodbico. Vse to seveda ob srkanju dišečega čarapina, ki ga obožujejo tudi čarovnice, in ob sladkanju s krofki Moj Frosti, s katerimi se sladkamo tudi danes.


Po navdihu malih maškar so se rodili hudobni, ampak ne najbolj bister Van Hlod – čisto pravi hlod z očmi in pa nadvse prožnim telesom. Na vrhu, kjer ima luknjo, golta tudi hrano – vse po vrsti, s smetmi vred! Ker vsaka zgodba potrebuje tudi dobre junake, so se rodili še Medo Pu (ime mu je Medo in piše se Pu), ki je malo večji od malega Mihe, ki je z nami srkal čarapino, in malo manjši od Ize, ki se je tudi sladkala s krofki. Medo Pu je tudi zelene barve in ima krila, njegove rumene oči pa spreminjajo barvo glede na razpoloženje.


Potem je tu še Pinko Jože, ki varuje Gradiško jezero in bitja, ki živijo v in ob njem. Jože se je k nam priselil z daljnega Severa, saj ga je tam preveč zeblo. Še tu je zelo zmrzljiv! Še dobro, da ima toliko prijateljev, med njimi tudi prijazno riso Lučko, ki si nadvse želi biti strašna risa, ampak ima predobro srce. Pa še plesati zna!


In junaki so se odločili, da Gradiško jezero prestavijo z Mihovega dvorišča – mali Miha je pol deček in pol trot – na mesto, kamor spada, to je na Gradišče. Še sreča, da je Van Hloda malo minila zloba in je bil pripravljen počrpati vso vodo v svoje telo, nato pa je stekel do Gradišča in izpustil vso vodo na mesto, kjer jezero seveda mora biti. Ostali junaki so mu malo pomagali s tem, ko so nosili kaplje vode v malih kanglicah. Vse to pa so seveda z mikročipi posneli tudi Leteči krožniki, ki so sicer zelo nagajivi, ampak jih lahko – če nam gredo močno na živce - sklestimo z neba s kladivom.

 
Vam je všeč zgodbica? Nam se zdi super, zato so se tudi domenili, da se takšne domišljijske čarapine z Urško Majdič v Srečni hiši še zgodijo. Vabljeni, da se pridružite! 

Ne zamudite dogajanja v Srečni hiši v februarju! VEČ

prejšnji članek
Svet pripada tistim, ki verjamejo v sanje!
Obsedena!
Svet pripada tistim, ki verjamejo v sanje!
naslednji članek
‘Ljubezen beži’!
Obsedena!
‘Ljubezen beži’!
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.