Smrklja Njena.si
Moj life
 

Ko mene več ne bo ...

6. 2. 2015; 14.50
Avtor: M.Z.
uvodna

foto: arhiv

Humanitarni glasbeni dogodek z modno revijo otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

Društvo za pomoč osebam s posebnimi potrebami DRUGI DOM je združilo svoje prepotrebne izkušnje, znanje, moč in upanje v želji, da vsi skupaj zgradimo lepšo prihodnost naših borcev, ki so izborili najtežji boj - boj za življenje! Njihove življenjske poti so vijugave, težavne in pogosto negotove, še posebej takrat "Ko mene več ne bo".



Na glasbeno-modnem humanitarnem dogodku so prijazno ponudili svojo roko naslednji nastopajoči, ki jih boste lahko videli na odru Dvorane Grand hotela Union v Ljubljani v četrtek, 12. 2. 2015 ob 20.00:  Klemen in Barbara (finalista šova Slovenija ima talent - ples na vozičku), Slavko Ivančič, Werner, Brigita Šuler, Tanja Zajc Zupanc s pevko Tejo Saksido, Policijski orkester s pevcem Matjažem Mrakom, Lado Leskovar, Gal Gjurin, Lara Jankovič in Gušti z Nino. Program bo povezovala Lorella Flego. Nastopile bodo tudi zvezde večera, mladi manekeni: Živa Golob, Klavdija Macarol, Filip Jagodič, Anja Vovk, Nastja Bošnik, Nejc Zakovšek, Nejc Planjšek in Matej Kolbl.


Pomagajte do kamenčkov DRUGEGA DOMA! Donacijska številka je 090 93 30 34, s klicem pa klicatelj donira 2,99 €. Finančne donacije in sponzorstva za Drugi dom so mogoča na TRR: SI56 10100-0053279088 (odprt pri Banki Koper d.d.). Pomaga pa se lahko tudi s članstvom v društvu - več na spletni strani http://www.drugi-dom.si/kako-nam-lahko-pomagate/clanstvo. Vstopnice za dogodek so tudi že naprodaj na prodajnih mestih Eventima in na sedežu društva Drugi dom.

VEČ O PROJEKTU DRUGI DOM

Projekt DRUGI DOM se je zares začel z odprtjem uradne strani na družbenem omrežju Facebook. Od meseca februarja 2014 so pridobili več kot 5.500 podpornikov, somišljenikov in prijateljev, kar je za tako drugačno stran veliko več od pričakovanega. V tem kratkem času so tudi uradno postali društvo za pomoč osebam s posebnimi potrebami in imeli več uspešnih predstavitev v medijih.

DRUGI DOM bodo manjše hiše na več lokacijah po Sloveniji, torej manjše bivalne enote, kjer bo sobivalo največ pet oseb s posebnimi potrebami. Zavzemajo se za to, da bodo otroci, takrat mladi odrasli, imeli pravico do drugega in hkrati doma, kjer bodo preživeli preostanek svojega življenja. Pogosto se namreč dogaja, da so nameščeni v neprimerne ustanove ali celo domove ostarelih. Podarili so jim življenje in njihova dolžnost je, da poskrbijo za njihovo prihodnost tako, da bo prehod v DRUGI DOM postopen in čim manj stresen, hkrati pa bodo starši za čas svojega življenja imeli možnost vpliva na to, kako bo, ko njih več ne bo, teklo življenje njihovih otrok.

V DRUGI DOM bodo lahko stanovalci s seboj prinesli vse, kar jih bo spominjalo na prvotni dom, predmete, ki so jim dragi in brez katerih bi težavnega prehoda brez podpore staršev ne zmogli. Podpirajo ohranjanje smisla družine, kjer bo vsakemu stanovalcu zagotovljen prostor in intima, istočasno pa nudena potrebna podporazaposlenega osebja. Stojijo za stališčem, da nobena inštitucija, kamor osebe s posebnimi potrebami odhajajo po odločitvah ustanov in uslužbencev, s katerimi se takrat tudi prvič srečajo, ni približek doma.

VSAKO ŽIVLJENJE JE NEPRECENLJIVO, VREDNO IN ENO SAMO!

Povezava do dogodka, objavljenega na FB strani društva:
https://www.facebook.com/events/1411108922517011/
prejšnji članek
Bolezen, ki me je priklenila na voziček
Bolezen, ki me je priklenila na voziček
naslednji članek
Ne pedofil, pošast!
Moj life
Ne pedofil, pošast!
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.