nova zemlja
Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na veliki preizkušnji

1715284723-172a1604-1715284697347
Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: Izvršba je ustavljena, smo v dogovorih z upniki.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Sramežljiva v moški družbi?!

3. 5. 2017; 03.04
Avtor: katarina
popular-teenage-girls-hairstyles
"Bodi to, kar si!" Ti zavre kri, ko ti to kdo reče? Si takšna, kakršna si, pa ti to nič ne pomaga?
Namesto da se obremenjuješ s tem, ker nimaš fanta, si raje postavi cilj – biti zadovoljna sama s sabo in se nauči biti prijateljica s fanti.

Za zmenek, ki si ga tako zelo želiš, je še dovolj časa. Za to je časa še na pretek. Pomembno je, da medtem navežeš krasna prijateljstva s fanti, kar ti bo še kako pomagalo, ko bo prišla na vrsto ljubezen. Vse, kar moraš narediti je slediti nasvetom, ki ti bodo pomagali premagati sramežljivost pred fanti…

Nasmeh kot sončno jutro
- Smej se, smej se in še malo se smej! Dekle z nasmeškom deluje bolj samozavestno in prav to je tisto, kar je fantom najbolj všeč.
- V prostor stopi kot da tja pripadaš, z visoko dvignjeno glavo in bleščečim nasmehom, pa četudi se počutiš grozno in bi se najraje vdrla v zemljo.
- Če ti on vrne nasmešek, bo mnogo lažje narediti naslednji korak: pogovor. Vendar se ne "hihitaj". To fante spravlja ob živce in jim daje vedeti, da si nervozna.
- Pa kaj, če nosiš zobni aparat, pa kaj če tvoji zobje niso čisto popolni? Če se boš s tem obremenjevala in hotela biti venomer resna, bodo to opazili
Prekini ga
- Ne dovoli, da govori le on. Tudi ti si zanimiva, pokaži mu to. Pri pogovoru ni pravil, govori o čemer ti je pač ljubše. Vprašaj ga, kateri trenutek v življenju je bil zanj najbolj nepozaben in mu tudi sama zaupaj svojega. Z majhnimi skrivnostmi in zanimivimi dogodki, ki si jih bosta izmenjala, se lahko začne prav prijetno prijateljstvo.
- In ne se avtomatično strinjati z vsem, kar pove. Imej svoje mnenje, saj je to fantom zelo všeč. Fantom ni všeč, če se dekle pretvarja in nima svojega mišljenja, saj potem ne more vedeti, kaj ti je zares všeč in kaj ne. (Če, na primer, ne poslušata enake glasbe, to še NE pomeni, da se mu zdiš slaba oseba in te zaradi tega ne bo spoštoval)
- Tudi ti in prijateljica imata različen okus in se včasih ne strinjata, pa to še ne pomeni, da ti njena družba ne ugaja, kajne?
Iz katerega planeta so fantje?
- Pa četudi je daleč najlepši lepotec na šoli, to še ne pomeni, da je padel z drugega planeta! Tudi on je samo običajen človek (ok, za tebe je nekaj posebnega), z mnogimi vrlinami in lastnostmi, kot tudi vsaka druga oseba na tem svetu. Obnašaj se do njega kot bi hotela, da se prijatelj obnaša do tebe.
- Pozdravi ga, ga vprašaj kaj meni o filmu, ki je trenutno najbolj popularen, o novem albumu tvoje najljubše skupine ali načrtih za letošnje leto. Pozanimaj se, kateri šport mu je najljubši ter v katere diskoteke najraje zahaja.
- Med pogovorom se ne obnašaj, kot da si na lovu za fantom. Pokaži le zanimanje, takšno kakršnega imaš tudi do svojih prijateljic.
- Tudi fantje so sramežljivi. Zato ne pričakuj vedno, da bo on naredil prvi korak. Če boš čemerno sedela v kotu lokala in mu ne boš podarila niti nasmeška, potem se niti potrudil ne bo priti do tebe.
Spremeni se? Niti slučajno! 
- Če je tvoja želja že od nekdaj imeti drede, se pobarvati na modro, tetovirati se, nositi uhanček v popku,…potem to tudi stori. Če pa si to želiš storiti le zato, da bi pritegnila pozornost, se raje ne muči- ne boš verjela, ampak fantje prav hitro opazijo kdaj punca nekaj dela le zaradi drugih. Oni pričakujejo od dekleta, da je zadovoljna s sabo. Kako si lahko torej zadovoljna, če moraš igrati?

Ne opravljaj
- Si takšna, da v vsakomur najdeš vsaj eno majhno napakico, še najbolj pa ti gredo na živce tiste priljubljene punce iz šole? Normalno je, da nihče ni popoln. Zato ni lepo opravljati in kritizirati drugih- posebno deklet- ko si s fantom. Sigurno mu je bolj všeč prijazna punca, ki je dobra in spoštljiva do drugih. Če boš skritizirala vsakega, ki pride mimo, se bo On začel spraševati, le kaj govoriš o njem, ko ga ni zraven?
- Vsak mora biti malo ljubosumen, saj s tem pokaže drugemu, da mu ni mar zanj, vendar kar je preveč, je pa lahko zelo škodljivo- zato vedi, da mu ne bo všeč, če ga boš nenehno spraševala in preverjala, s kom se je pogovarjal, pa kaj ima s tisto, s katero si ga včeraj videla,…
- Če te je povabil ven, je očitno, da si mu všeč. Zato ne potrebuješ kile pudra in ličil na sebi, ker te sicer še spoznal ne bo, ali pa ga boš s tem lahko celo odbila.

Vsak potrebuje svoje prijatelje
- Potrudi se in vključi njegove in svoje prijatelje v vajine pogovore in hobije. Na začetku je itak vse lažje, če si v družbi, kajne? To zmanjšuje pritisk, prav tako pa prav skupinska druženja peljejo do prave zveze.
- Če si všeč njegovim prijateljem in če ne bodo dobili občutka, da jim želiš speljati prijatelja, potem si na pravi poti in lahko brez skrbi, da bi mu za tvojim hrbtom grdo govorili o tebi. Prav tako pa se bo tudi on počutil bolje.
Veliko sreče…in prijateljev!
prejšnji članek
Tako ga boš obnorela
Moj life
Tako ga boš obnorela
naslednji članek
Svoji koži moraš privoščiti tudi piling
Lepotičenje
Svoji koži moraš privoščiti tudi piling
Preberite tudi