boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Izogni se prehladu

3. 5. 2017; 12.00
Avtor: K.M.
cold-flu
Na kaj moraš paziti?

V obdobju, ko se menjajo letni časi in takrat, ko je del dneva dobesedno vroč, drug del pa tako zelo hladen, da si moraš obleči jakno, so zelo pogosti tudi prehladi in tudi kakšne še hujše bolezni. Kako poskrbeti za to, da se prehladu izogneš in poskrbiš, da v pomlad vstopiš popolnoma zdrava?

Kar nekaj je načinov tvojega vsakodnevnega obnašanja in kar nekaj navad, ki lahko poskrbijo za tvoje zdravje. Mi smo pripravili nekaj tistih, ki so tako zelo preprostih, da ti bo kar žal, da jih nisi že zdaj vnesla v svoj vsakdan. Si pripravljena? 

Vedno si umij roke
Ne glede na to, kaj delaš, po tem in pred tem si umij roke. Vemo, da je to nekaj samumevnega, a vseeno ravno zaradi tega velikokrat pozabiš na to opravilo. Nič ni narobe, če uporabiš tudi razkužilo, pomembno pa je tudi, da si roke kdaj pa kdaj umiješ tudi kar tako, ker se na to pač spomniš. Seveda ne pozabi na celotno dlan, oziroma tudi del roke. Z milom, ali z razkužilom, zdrgni tudi zgornji del dlani. 

Je čisto tam, kjer se učiš?
Tvoj prostor, kjer se učiš in delaš domače naloge mora biti čist. Seveda naj bo urejen, a to ni povezano s samim prehladom. Prostor pobriši in morda celo razkuži. To pa naredi vsak dan, ali pa celo večkrat na dan. 


Telovadba
Telovadba in na splošno telesna vadba, krepi tvoj imunski sistem in te poživi. Zato je tvoje telo bolj odporno na vse bacile. Dovolj je tudi že kak sprehod po svežem zraku, seveda pa je najboljše, da vsake toliko dvigneš tudi utrip svojega srca. 

Roke stran!
Ne dotikaj se svojega obraza in ne grizi nohtov. Na rokah in za nohti je največ bacilov, saj so roke tiste, ki se dotikajo največ stvari, posledično pa s temi dejanji v svoje telo vneseš bacile in mikrobe, ki jih zagotovo ne želiš. 

Zdrava in sveža hrana
Jej svežo hrano in naj bo le-ta polna vitaminov in mineralov. Sadje in zelenjava naj bosta vsak dan na tvojem jedilniku. Jogurt, ki je polen probiotikov, saj le-ti izboljšajo tvoj imunski sistem. 

Seveda pa nikakor ne smeš pozabiti na spanje, zato pojdi raje uro prej v posteljo, kot da si svoj spanec krajšaj, skozi dan pa pojdi s širokim nasmehom!

prejšnji članek
Glasbenika sta končno poimenovala svojega sina
Obsedena!
Glasbenika sta končno poimenovala svojega sina
naslednji članek
Najnovejši trik za prekriven in varčen nanos pudra
Lepotičenje
Najnovejši trik za prekriven in varčen nanos pudra
Preberite tudi