sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

Smrklja Njena.si
Moj life
 

S sestro se nenehno prepirava

1. 1. 2018; 02.45
Avtor: Katja Kaja
blog10
Kaj storiti?

Prepiri med sestrami in brati so zelo pogosti, a tudi zelo boljo. Zakaj ravno ona tega ne more razumeti? Zakaj mi je ravno ona to storila? Nenazadnje: Zakaj mi ne posodi nove majice? ... Težava je, da so vezi med sorojenci močnejše in globlje, zato do prepirov morda pride bolj pogosto kot med prijateljicami, a dejstvo je, da so le-ti pokazatelj ljubezni. 

Na začetku moraš zagotovo razmisliti tudi o svojem obnašanju. Kako se obnašaš do svoje sestre? Si do nje prijazna in ji posvečaš enako pozornost kot komu drugemu? Verjetno ne, saj jo imaš za samoumevno, a je čas, da to spremeniš. S sestro preživiš največ časa in zato se ti včasih zdi, da se lahko do nje obnašaš drugače, da si lahko do nje bolj hladna in da ji lahko zameriš več stvari. Ona pa ti takšno razmišljanje seveda vrača v popolnoma enaki meri. Če želiš prekiniti s svojimi prepiri s sestro, jo moraš začeti obravnavati kot prijateljico in največjo zaupnico. 

- ljubosumje je med sestrami pogosto. Ena je dobila novo majico, druga ne. Vedno želiš nositi njena oblačila, čeprav so tvoja lepša in bolj modna ... Ljubosumje je, a ga ne sme biti. Razmisli o tem, zakaj je ona nekaj dobila, ti pa ne. Je morda maturirala, tebe pa do te točke v življenju še čaka nekaj let? Ima v šoli morda lepše ocene? Je dosegla kakšen uspeh? Velikokrat se zgodi, da si na sestro ljubosumna po nepotrebnem, preden reagiraš raje razmisli. 

Sestra te lahko spravlja ob živce, a po drugi strani je tudi tvoja največja zaveznica. 

prejšnji članek
Kako ti bodo lasje rasli hitreje?
Lepotičenje
Kako ti bodo lasje rasli hitreje?
naslednji članek
Camila Cabello prav poseben videospot
Obsedena!
Camila Cabello prav poseben videospot
Preberite tudi