sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Sanjska lokacija

22. 9. 2015; 06.04
Avtor: Ana K.
Obišči izvir reke Soče.

Če odkrivaš lepote Slovenije, pri tem ne smeš izpustiti prečudovite slovenske reke, Soče.

Smaragdna lepotica je simbol obnavljanja in prebujenja življenja. Njena neizmerna lepota te bo popolnoma zasvojila in napolnila z energijo. Z družino si privošči nepozaben izlet.

Kaj vse si lahko ogledaš?

Izvir Soče

Izvir Soče se nahaja v dolini Trente in sodi pod občino Bovec. Ogled izvira se začne po markirani poti od Koče pri izviru Soče ter traja približno 20 minut. Pot je urejena in v zgornjem delu zavarovana s klini in jeklenicami. Nujno morate imeti vsi družinski člani s seboj primerno opremo, kamor sodi predvsem ustrezna obutev. Zagotavljamo ti, da se boš še dolgo spominjala vode na višini 1100 metrov, ki vre na dan iz jame s podzemnim jezercem ter skozi ozko sotesko, ki se nato kmalu razširi.

Soča je pomemben del zgodovine

Verjetno si se v šoli učila o soški fronti, ki je potekala med leti 1915-17, torej v času prve svetovne vojne. Zato ni boljšega, kot da si ogledaš samo prizorišče tudi v živo. Obišči pa tudi kobariški muzej. Le-ta bo tebe in tvojo družino podrobneje popeljal skozi dogajanja med 1.svetovno vojno na soški fronti.

Most na Soči

Most na Soči leži na skalnatem pomolu nad sotočjem Soče in Idrijce. Ni lepšega razgleda verjemi.

Rojstna hiša Simona Gregorčiča

Ker boste v bližini rojstne hiše Simona Gregorčiča, seveda ne morete mimo, brez da bi si jo ogledali. Spoznaj pesnika, katerega pesem Soči verjetno že poznaš iz berila. Simon Gregorčič je s svojo lepo in znamenito pesmijo Soči odkrival Posočje z njegovimi stranskimi dolinami in vodami, ki hitijo proti Soči.

Pričaraj si nepozaben izlet. Združi poučno s prijetnim.

prejšnji članek
Tega raje ne počni
Moj life
Tega raje ne počni
naslednji članek
Matematika tako ne bo več težavna
Obsedena!
Matematika tako ne bo več težavna
Preberite tudi