Robert Golob
Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so nedopustne in se morajo končati«

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kaj se ti zgodi, če ne poješ zajtrka?

2. 1. 2018; 08.00
Avtor: K.M.
breakfast
Zajtrk je obrok, ki ga najbolj pogosto izpustiš.

Če se sekiraš, ker naj bi imela previsoko telesno težo, potem si zagotovo že velikokrat slišala, da je razlog za to tudi v tem, da izpuščaš zajtrk, ki naj bi bil najbolj pomemben obrok v dnevu. Pa je temu res tako, mnogi strokovnjaki se ne strinjajo.

1. Seveda je zajtrk pomemben, če ješ zdrav zajtrk. Če boš pojedla krof, popečen kruhek z mastnim sirom ali celo kaj težjega, potem s takšnim zajtrkom nisi naredila veliko. Še več, tvoje telo bo še hitreje prosilo za hrano, saj v telo nisi vnesla pomembnih in potrebnih vlaknin.

2. Če si hranilne snovi enakomerno razdeliš skozi obroke, potem je zajtrk pomemben. Težava nastane, ko za zajtrk poješ veliko, saj si lačna, a potem hitro zopet poješ nekaj majhnega. Recimo malico v šoli, ki zagotovo ni v obliki zdravega jabolka.

3. Zajtrk je pomemben, če je premosorazmeren z ostalimi obroki. V nasprotnem primeru je bolje, da ga izpustiš, še posebej, če boš kmalu jedla obilno malico.

4. Če so tvoji obroki enakomerno razporejeni in je tvoj zajtrk res zdrav, potem še naprej uživaj v tem jutranjem ritualu.

5. Skodelica čaja in opečenec ti nikakor ne bosta škodila. Veliko energije, ki jo potrebuješ a pozornost pri pouku, pa lahko dobiš ravno iz jedi, ki jih užiješ poprej. 

prejšnji članek
8 frizur, za katere potrebuješ le nekaj minut
Lepotičenje
8 frizur, za katere potrebuješ le nekaj minut
naslednji članek
Lepotni izdelki, ki jih imaš doma
Lepotičenje
Lepotni izdelki, ki jih imaš doma
Preberite tudi