20240418_125151
Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne desnice v Evropi

1694618501-img-8801-purg-1694618444412
Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte šefa celjske bolnice

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Si pripravljena na zimo?

11. 11. 2015; 06.53
Avtor: Ana K.
tumblr_static_37v6u9a7ldog8wsc0c8wk4ks0
Okrepi svoj imunski sistem.

Zakorakala si v letni čas, ko je tvoj imunski sistem vse bolj izpostavljen številnim faktorjem, ki ga slabijo. Mraz in veter sta ključna dejavnika, ki predstavljata tveganje za tvoj obrambni sistem. Kaj moraš narediti, da se obraniš pred napadom prehlada, gripe in drugih bolezni?

1. Jej zdravo
Če boš uživala nekakovostno hrano, boš posledično bolj izpostavljena številnim okužbam. Zato moraš poskrbeti, da bo tvoje telo prejelo čim več vitaminov in mineralov. Vitamin C je ključen pri krepitvi imunskega sistema. Posegaj po živilih, ki ga vsebujejo. To pa so paprika, brokoli, grenivke, limone, mandarine, pomaranče.

2. Redna telesna aktivnost je pomembna
Rekreiraj se vsak dan. Če veliko telovadiš, bo tvoje telo odpornejše na bakterije iz okolice. Telesna aktivnost odigra veliko vlogo pri krepitvi imunskega sistema.

3. Spanec naj bo kakovosten
Zagotovi si dovolj spanja. Spati moraš toliko časa, da bosta tvoje telo in um spočita, zato moraš poslušati njune zahteve. Vse kar je manj ali več od tega, škoduje tvojemu imunskemu sistemu. Spanec je pomemben, zato ker si moraš nabrati dovolj moči in se regenerirati po prejšnjem dnevu. Če ne spiš dovolj, tvoje telo ne bo spočito in boš posledično manj odporna na viruse in bakterije. Podoben učinek pa lahko dosežeš, če spiš predolgo. 

4. Izogibaj se stresu
Vedno bodi pozitivno naravnana. Če boš gojila negativna čustva in bila preobremenjena, boš gripi, virozi in prehladu odprla vrata.

Naj bo tvoje zdravje vedno na prvem mestu.

prejšnji članek
Pokukaj v zakulisje angelske modne revije
Lepotičenje
Pokukaj v zakulisje angelske modne revije
naslednji članek
Beri knjige ob vsaki priložnosti
Obsedena!
Beri knjige ob vsaki priložnosti
Preberite tudi