dsoprizidek
Svet24.si

Brez tujcev bi oddelke v novomeškem domu starejših občanov že zapirali

1715284723-172a1607-1715284697348
Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo vodila Žibertova desna roka

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Najbolj plačan youtube ustvarjalec je ...

17. 1. 2016; 12.00
Avtor: K.M.
pewdiepie
Ne boš verjela, kdo zaseda prvo mesto!

Si že slišala za Felixa Arvida Ulfa Kjellberja? Še ne? Potem pa zagotovo poznaš njegovo umetniško oziroma Youtube ime, PewDiePie, pod katerim že od leta 2010 ustvarja in navdušuje na svojem Youtube kanalu. Do leta 2012 mu je sledilo že več kot milijon sledilcev, leta 2013 pa je dosegel najvišjo število sledilcev med vsemi Youtube ustvarjalci. Pravilno si predvidevala, PewDiePie je tisti, ki je v letu 2015 s svojim vlogom na youtubu zaslužil največ. Te zanima koliko? 



PewDiePie je postal slaven, zaradi svojih hudomušnih in komičnih opisov ter navodil za igranje različnih videoiger. Najbolj znan je po igranju priljubljene igre Minecraft, seveda pa se posveča tudi drugim. Njegovi opisi, navodila in predstavitve iger so postali tako pomembni, da igri, ki je v njegovem vlogu omenjena, prodaja poskoči za neverjetne številke. Svojo skupino oboževalcev kliče ''Bro Army'', posamične oboževalce pa ''Bros'', ravno osebni pristop pa ga dela še bolj priljubljenega. Decembra 2015 si je njegov Youtube kanal ogledalo že več kot 10 bilijonov gledalcev v letu 2015 pa je z ustvarjanjem le-tega zaslužil več kot 12 milijonov dolarjev (slabih 11 milijonov evrov). 
PewDiePie je v letu 2015 izdal tudi svojo knjigo This Book Loves You, parodijo na knjige o samopomoči. Knjiga, ki je v angleškem jeziku izjemno priljubljena tudi v Sloveniji, vsebuje veliko šal, modrosti, nasprotij ... Prav vse pa je opremljeno z zabavnimi in zanimivimi vizualnimi materiali. 


Po zaslužku je bilo drugo mesto deljeno. 8,5 milijona dolarjev sta zaslužila dvojec Ian Andrew Hecox in Anthony Padilla, ki ustvarjata skupnost Smosh. Enako vsoto pa sta zaslužila brata - Fine Brothers


prejšnji članek
Kaj jo je spravilo v jok?
Obsedena!
Kaj jo je spravilo v jok?
naslednji članek
Ponovno se je razgalil
Obsedena!
Ponovno se je razgalil
Preberite tudi