sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kako naj ohranim pozornost?

16. 1. 2016; 07.21
Avtor: Ana K.
shutterstock_160640804.0
S temi triki bo to mogoče.

Si željna novega znanja, želiš poslušati svojo učiteljico, sodelovati, a kaj, ko ti po glavi hodijo druge stvari? Se sprašuješ, kako ohraniti pozornost med poukom in ne razmišljati o svoji simpatiji, o tem kako se bosta z najboljšo prijateljico odpravili po nakupih ali pa o tem, kaj bo za malico? Razkrivamo trike, ki ti bodo pomagali obdržati koncentracijo tam, kjer jo najbolj potrebuješ, torej pri pouku.

Odstrani moteče dejavnike
Verjamemo, da pri pouku ne boš mogla biti skoncentrirana, če bo zraven tebe tvoj pametni telefon. Tvoja glava na ta način ne bo na pravem mestu. Poskrbi, da bo tvoj mobilnik med poukom ugasnjen in spravljen v torbi.

Nadzoruj svoje misli
Poskušaj se osredotočiti na tisti trenutek in biti pozorna na to, kar ti pripoveduje učiteljica. Poskusi se zalotiti pri sanjarjenju in čimprej preusmeriti pozornost na snov. To bo zelo težko, ampak vaja dela mojstra.

Na pouk pridi pripravljena
Če se boš učila sproti, boš lažje dohajala snov in tako bo tudi sledenje pouku lažje. Verjamemo, da je težko biti skoncentriran na snov, če pa nimaš pojma, kaj jemljete in si v snovi popolnoma izgubljena. Če pa boš vedela o čem učiteljica govori, bodo tvoji možgani zaposleni in misli ne bodo uhajale na napačno mesto.

Sodeluj
V razredu poskušaj biti aktivna. To ti bo pomagalo pri učenju, saj boš od pouka odnesla več, učiteljica bo zadovoljna in hkrati ti to, da moraš nekaj povedati sproži adrenalin, kar pa te ohranja trezno in boš tako bolj pri stvari.

Naj se zehanje med poukom konča.

prejšnji članek
Si že izbrala svoje?
Lepotičenje
Si že izbrala svoje?
naslednji članek
Justin Bieber v bolnišnici
Obsedena!
Justin Bieber v bolnišnici
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija