Aleksa Balašević
Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v preteklosti: "Bila je nedolžna, ni pila alkohola"

1694618501-img-8801-purg-1694618444412
Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte šefa celjske bolnice

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Nutella na še bolj slasten način!

11. 10. 2016; 11.08
Avtor: K.M.
sladolednutela
Osvežujoče!

V hladnem oktobru se še vedno najbolj prileže sladoled, saj gre za sladico, ki vedno navduši. Najboljše pa je, če je Nutellin. Se strinjaš?

NUTELLA sladoled
Sestavine:
4 dl polnomastnega mleka
4 dl sladke smetane za stepanje
par žlic sladkorja
4 zvrhane žlice Nutelle (lahko tudi kakšno več)
par žlic grobo sesekljanih in prepraženih lešnikov ali mandeljnov.
Banana

Priprava:
V posodo daš skupaj mleko in sladkor in segrevaš toliko časa, dokler se sladkor ne stopi nato ogenj ugasneš. Stepeš sladko smetano, vendar pazi, da smetana ne bo čisto trda, prenehaj malo prej. Lešnike ali mandlje (lahko tudi oboje) grobo nasekljaj in prepraži v posodi. Vse skupaj dobro premešaj. Mešaj toliko časa, da bodo mandeljni in lešniki razporejeni enakomerno. Na koncu dodaj še 4-5 zvrhanih žlic Nutelle in zopet vse skupaj premešaj. Ko bo masa enakomerna in gladka jo daj počivati v hladilnik. Medtem pa banano nareži na tanke kolobarje in jo po slabe pol ure hlajenja dodaj masi in še enkrat vse skupaj premešaj. Maso lahko zopet daš v kakšno plastično posodo ali pa po omari poišči kakšne manjše plastične lončke ali modelčke. V zamrzovalniku naj bo najmanj 4ure, zopet pa sladoled preverjaj, saj boš le tako lahko videla kdaj je dovolj zmrznjen za sladkanje.

prejšnji članek
Za selfi bodi pripravljena ob vsaki priložnosti!
Lepotičenje
Za selfi bodi pripravljena ob vsaki priložnosti!
naslednji članek
Vse za uspeh v šoli
Moj life
Vse za uspeh v šoli
Preberite tudi