evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Pojdi na festival sodobnih idej

5. 9. 2016; 01.52
Avtor: K.M.
image001
Indigo je nova festivalska platforma sodobnih tokov v umetnosti, kulturi, medijih, glasbi, filmu, gledališču, oblikovanju …

Festival bo potekal od 7. do 10. septembra v ljubljanski »Indigo četrti«: okrog Gosposke in Križevniške ulice, od Trga francoske revolucije do Novega trga.

Z vzpostavitvijo novega festivala Indigo so želeli v tradicionalnem okolju ene izmed ljubljanskih četrti, v središču kulture, predstaviti nove zasnove in vsebine, ki povezujejo mlajšo, srednjo in tudi starejšo populacijo, ter tako prispevati k ideji medgeneracijskega dialoga. Želijo, da se polje kulturnih ustanov, ki domujejo v tem prostoru, poveže z idejo participacije civilne iniciative, nevladnih organizacij v povezavi z domačim in mednarodnim okoljem. Želja je, da v času, ko je Ljubljana evropska zelena prestolnica, promovirajo zamisel trajnostnega razvoja in novih idej, zasnov na področju kulture, umetnosti, oblikovanja, novih pristopov k izkoriščanju potencialov za ustvarjanje okolja, ki bo omogočilo nove dejavnike razvoja. Diskusije in programi, ki jih bo ponudil Indigo, so priložnost za spoznavanje novih možnosti in vzpostavitev platform sodelovanja različnih področij ustvarjanja.

Indigo je prav zato platforma, ki je odprta ter skozi sodelovanje posameznikov, skupin in ustanov išče priložnost za njihov kakovostni prispevek k skupnemu cilju, multipliciranju novih možnosti – možnosti, kjer ni strahu. Že ob pripravi festivala so našli veliko sogovornikov za uresničevanje skupnih pobud, tako v Mestni občini Ljubljana kot tudi v javnem, zasebnem in civilnem sektorju. Prepričani so, da Indigo s svojim programom pomeni priložnost za kritičen razmislek o času, ki ga živimo, seveda v tesni povezanosti s  publiko.


Program festivala je razdeljen v osem sklopov: Pogovori, Dizajn, Film, Umetnost, Teater, Glasba, Zabava in »V živo«.

prejšnji članek
Res ni njena krivda?
Moj life
Res ni njena krivda?
naslednji članek
Velik uspeh za slovensko pevko
Obsedena!
Velik uspeh za slovensko pevko
Preberite tudi