sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Nova atrakcija v Ljubljani, ki že navdušuje

16. 9. 2016; 10.25
Avtor: K.M.
Anti-gravitacija

V boju proti gravitaciji.

Pravijo, da je vredno obiska.

V Ljubljani se je odprl prvi Muzej iluzij v Sloveniji, ki v samo središče glavnega mesta, natančneje na Kongresni trg, že privablja prve obiskovalci, ki so nad eksponati več kot navdušeni. Preveri, kaj jih je tako zelo prepričalo. 

Zakaj je ta muzej privabi toliko ljudi, tako starih in mladih?
Predvsem zato, ker gre za nekaj drugačnega, zanimivega in nekaj, česar ne poznaš, oziroma ne razumeš. Kaj ti ponujajo? Vabijo te, da pogumno skočiš v vrtinec iluzij, ki ga ustvarja Vortex predor. Ta te bo povsem obnorel in pripravil do tega, da se boše še kako borili pri napredovanju čez rotirajoč cilinder v želji, da narediš naslednji korak – na ravni in stabilni podlagi. Da obrneš svojo podobo v sobi ogledal, se izgubiš v neskončni sobi, se upreš gravitaciji in razmerjem velikosti ter se fotografiraš v vseh, ampak prav vseh nemogočih pozah!

Škrat proti velikanu.



To pa seveda ni vse. Predstavljajo ti tudi zbirko hologramov, optične iluzije in številne inštalacije - opomin, da so tvoje predpostavke o svetu, kot ga vidiš, resnično zgolj predpostavke. Bogastvo eksponatov te bo pripravilo do tega, da ne boš mogla verjeti svojim očem. Zabavne in atraktivne uganke te bodo naučile veliko o vidu, percepciji, človeških možganih in znanosti, tako boš končno razumela, zakaj oči vidijo nekaj, česar pravzaprav ne razumeš. 

Obrnjena soba.



Muzej že navdušuje številne. Zagotovo pa ti predstavlja odlično možnost druženja in zabave. Še ne veš, kaj boš počela za vikend? S prijateljico se lahko odpraviš v muzej in spoznavaš stvari, ki ti niso popolnoma jasne ...

Muzej je odprt od ponedeljka do nedelje od 9:00 do 22:00. Cena vstopnice pa znaša: 5 - 15 let = 5€, odrasli = 8€. 

prejšnji članek
Sta v resnici še vedno skupaj?
Obsedena!
Sta v resnici še vedno skupaj?
naslednji članek
V šoli so jih ustrahovali
Obsedena!
V šoli so jih ustrahovali
Preberite tudi