boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

V glavi imam veliko fantov, ki jih ne morem pozabiti

4. 6. 2017; 09.00
Avtor: K.M.
najstnica_fatje

foto: Profimedia.

Potrebujem pomoč!

''V glavi imam kar nekaj fantov in nikakor jih ne morem pozabiti. V maju sem spoznala fanta, ki mi je bil zelo všeč, ampak kmalu sem spoznala nekoga drugega. Ta drugi je veliko starejši od mene. Lahko rečem, da sem ga ljubila, ker sem ves čas mislila samo nanj. Včasih sem celo zajokala, ker sem vedela, da nikoli ne bova skupaj. Potem sem pa na morju spoznala še enega, ki pa je tudi veliko starejši od mene. Vem, da nikoli ne bom z nikomer od teh. Vsi so dosti starejši od mene in se ne bi nikoli zanimali zame. Mi lahko svetujete, kako naj jih pozabim?''

Veš, mislim, da gre pri tebi bolj za sanjarjenje in odkrivanje zaljubljenosti, ki je sicer lahko prav močna stvar, ker je naš um pravi umetnik v napletanju vsega mogočega, toda pozneje boš videla, da je čisto drugače, če čutiš tako do nekoga, s katerim res si skupaj. Ti fantje so ti po mojem samo všeč in so te očarali, potem pa razmišljaš in čustvuješ o njih. S tem ni nič narobe, to je pač prvi korak v svet ljubezni, toda zavedati se moraš, da bo to verjetno samo to, kar sem opisala zgoraj – tvoje sanjarjenje. Težava nastane, če se mu popolnoma prepustiš in postaneš z nekom tako obseden, da ne moreš misliti na prav nič drugega, si prepričan, da ne moreš živeti brez njega, in se plaziš okoli njegovega bloka podnevi in ponoči. Seveda to spada pod zaljubljenost, ko vsi počnemo neumnosti, toda ne pusti, da bi ti vse skupaj tako zameglilo razum, da ne bi mogla početi prav nič drugega, ne v šoli ne s prijatelji ali kako drugače.

Misli na nekoga najlaže ustaviš tako, da se zavestno zaposliš in preusmeriš svojo pozornost drugam. Učenje je zelo dober način, saj takrat ne moreš misliti na nič drugega. Ker ga poleti ne bo prav veliko, se lahko morda začneš učiti kakega tujega jezika. Športne dejavnosti, hobiji, druženje s prijatelji, vse tisto, kar tvoj um odvrača od hrepenenja in napletanja romantičnih scenarijev. Pomaga tudi, če se, vsakokrat ko se zalotiš, da to počneš, namerno ustaviš in začneš razmišljati o čem drugem. Terja sicer kar nekaj discipline, saj misli nenehno bežijo nazaj k njemu, toda dolgoročno se obnese. Ko se boš sprijaznila, da so bile to samo tvoje simpatije in da je zdaj vse končano ter prihaja nazaj tvoje običajno življenje, bo tudi precej laže, kot če še vedno upaš in podpihuješ svojo domišljijo z morebitnimi možnostmi. Napravi svoje življenje res dobro, uživaj v njem, zabavaj se, počni reči, ki te veselijo, bodi ustvarjalna, zakorakaj v novo šolsko leto z žarom na obrazu, preživljaj prosti čas s prijatelji, omisli si kak hobi, pa bodo tvoje misli tudi dobile drugo obliko in ti se boš spet veselila vsega, kar te še čaka. In potem, saj veš, počasi pride tudi kdo, ki bo pravi. Srečno!

prejšnji članek
Končala sva - kaj pa sedaj?
Moj life
Končala sva - kaj pa sedaj?
naslednji članek
Ariana Grande: Dobrodelni koncert lahko gledaš tukaj
Obsedena!
Ariana Grande: Dobrodelni koncert lahko gledaš tukaj
Preberite tudi