benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

5 stvari, ki jih moraš nujno narediti za svoje zdravje

4. 6. 2017; 04.00
Avtor: Š. K.
bigstock-Teenage-girl-dancing-studio-se-12138875
Ali dovolj skrbiš za svoje zdravje, dobro počutje in kondicijo? Mi smo zbrali pet stvari, ki jih moraš vsakič znova nujno početi za zdravje!

1. Privošči si čaj
Nedavne raziskave so dokazale, da lahko uživanje črnega ali zelenega čaja zmanjša možnost srčnih težav za kar 11 odstotkov, kar je odličen rezultat in te spravi v formo. Čajni listi namreč vsebujejo flavonoide, ki se bojujejo proti nevarnim molekulam, ki napadajo zdrave celice. Ena skodelica čaja vsebuje kar 150 gramov flavonoidov, medtem ko imata dve skodelici skupaj toliko antioksidantov kot pet porcij zelenjave ali dve jabolki. Zakaj ne bi torej uživala čaja namesto kave?

2. Pojdi na sprehod
Če nisi pripravljena na telovadbo in vedno iščeš izgovore, da si preveč utrujena, se skušaj vsak dan odpraviti vsaj na sprehod, za katerega res ne potrebuješ veliko energije. Z vsakodnevnim sprehodom boš zmanjšala možnost za bolezni za 30 odstotkov! Telovadba oziroma gibanje izboljša tvojo pljučno kapaciteto, pospeši bitje srca in sprošča hormone sreče. Že samo pol ure hoje bo doseglo želeni učinek, čeprav se od tebe pričakuje več, glede na to, da si še mlada.

3. Ne pozabi na zobarja


Tvoj nasmeh pove veliko več kot le to, da imaš zdrave zobe. Obstaja namreč povezava med stanjem zob, stanjem ušes in stanjem srca. Težave zob namreč vplivajo tudi na pojav kardiovaskularne bolezni. Že samo vnetje dlesni lahko povzroči kronično vnetje, ki lahko vpliva na pojav kardiovaskularne bolezni, kot je na primer srčna kap. Kaj to pomeni? Da moraš redno skrbeti za zdravje zob in da nikar ne preskakuj obiska pri zobozdravniku.

4. Jej zajtrk
Nimaš časa za zajtrk? Pomisli še enkrat, kajti tega si ne smeš privoščiti. Zajtrk namreč poskrbi za vzdrževanje zdrave teže, zmanjšuje holesterol v krvi in ti da energijo za ves dan. Poleg tega z zajtrkom telesu ponudiš potrebne in nujne hranilne snovi, brez katerih ne more normalno delovati. Nikar torej ne pozabi zjutraj nekaj pojesti, četudi je to le sadje in zelenjava.

5. Bodi srečna
Ljudje, ki so na splošno srečni, veseli in ne poznajo stresa, so manj podvrženi srčnim težavam kot ljudje, ki so nenehno pod stresom. Depresivni ljudje nimajo želje po zdravi prehrani in telovadbi ter ne skrbijo za zdravje. Zaradi tega se poviša krvni tlak, telo pa zadržuje tekočino. Poskrbi torej za smeh vsak dan, saj tvoje srce to potrebuje.

prejšnji članek
Kako ohraniti dober odnos z očetom?
Moj life
Kako ohraniti dober odnos z očetom?
naslednji članek
7 nasvetov za bolj zdravo življenje
Moj life
7 nasvetov za bolj zdravo življenje
Preberite tudi