sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Naredi dober prvi vtis

5. 4. 2017; 11.55
Avtor: K.M.
prvivtis
Kako narediti dober prvi vtis?

Ljudje si zapomnijo prve in osnovne informacije, ki jih dobijo, tudi iz govorice tvojega telesa, glede na to, kako si se odzvala na njihove besede. Zato so pri prvih predstavitvenih besedah in stavkih pomembne tudi tvoje kretnje, ki naj ne bodo grobe in naj ne dajejo vtisa sramežljivosti. Predvsem ne boš nikoli zgrešila z nasmehom in dobro voljo ter s pogumom in prijaznostjo.


Medtem ko se pogovarjaš z neznancem na zabavi ali med poukom, zaznavaš tudi, kako se ob tem počutiš. Si sproščena, samozavestna, se dolgočasiš, si živčna, se počutiš ogroženo? Vse to je pomembno, saj se moraš med pogovorom sprostiti. Poskusi se vključiti v pogovor in si predstavljati, da to osebo poznaš že nekaj časa in da se ji moraš čim bolje predstaviti.
Pomembno je tudi to, kaj čutiš do nasprotne osebe. Pri spoznavanju dekleta ali fanta je to še težje, ker gre za strah pred zavrnitvijo in na splošno za strah, da bi naredila slab vtis. Poskusi biti ob tem pozorna na vse besede sogovornika, biti bolj domača in se ob tem sprostiti ter zabavati. Pozorna bodi tudi na to, kako se ta oseba počuti v tvoji družbi. Znamenja, ki pomenijo dobro, so nasmeški, pozornost, pogledi in to, da se smeje tvojim šalam. Najpomembnejše je to, kako se nekdo počuti v tvoji družbi. Če so njegovi občutki dobri, boš nanj naredila tudi dober vtis.

Nasmeh šteje


Tudi nasmeh je tisti, ki bo naredil dober vtis. Ljudje smo po naravi radi dobre volje, zato to tako dobro vpliva na druge. Zagotovo dober vtis nate naredijo tisti, ki te znajo nasmejati. Odvisno, za kakšno priložnost gre, dovolj bo že, da ne pozabiš na nasmeh, s katerim boš osebi sporočila, da si ji naklonjena, ta pa se bo tako v tvoji družbi bolje počutila.
Če želiš, da ti oseba prisluhne, moraš tudi ti prisluhniti in biti pozorna do nje. To, kako prijazna boš v stikih z ljudmi, bo zelo vplivalo na to, ali boš na osebo naredila dober vtis. Vsak si želi narediti dober vtis in biti zaželen v družbi. Če je le mogoče, svojega sogovornika pohvali s kakšnim komplimentom.

prejšnji članek
Kako prepoznati ponaredek?
Lepotičenje
Kako prepoznati ponaredek?
naslednji članek
S tem boš od energije kar žerela
Moj life
S tem boš od energije kar žerela
Preberite tudi