boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715284723-172a1607-1715284697348
Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo vodila Žibertova desna roka

Smrklja Njena.si
Moj life
 

4 zlati nasveti za boj proti prehladu

22. 4. 2018; 01.04
Avtor: K.M.
najstnica_prehlad

foto: Profimedia.

Se tudi tebe loteva nadležen prehlad?

1. Umivaj roke – še posebno bodi pozorna na umivanje rok v šoli in po tem, ko si bila v drugih javnih prostorih (na primer na avtobusu, v čakalnici …). Bolj pozorna bodi tudi na to, da rok ne nosiš k ustom.
2. Veliko pij – jesen in zima sta odličen čas, ko si lahko privoščiš več zeliščnih čajev. Čaj z medom srkaj ob bolečem grlu, timijanov bo razkužil dihalne poti, zeleni čaj pa je poln koristnih antioksidantov.
3. Poskrbi za dovolj spanca – med spanjem se krepi imunski sistem, to pa je najboljša preventiva. Kadar se počutiš utrujeno, si privošči kratek počitek. Telo bo tako lahko več energije porabilo za boj z virusi.
4. Redno uživaj 5 herojev proti prehladu:
- česen: naravni antibiotik, ki se proti virusom bori podobno kot penicilin. Dnevno ga z zelenjavo zaužij vsaj tri stroke, ob prvih znakih prehlada pa pol stroka vsaki dve uri.
- hren: najboljši bo sveže nariban, saj vsebuje veliko vitaminov in mineralov.
- timijan: vsebuje ogromno vitamina C in je zelo učinkovit naravni 'pomagač' pri kašlju. Pij timijanov čaj, ob bolečem grlu ga grgraj, pri oteženem dihanju pa inhaliraj.
- nageljnove žbice: ob prvih znakih praskanja v grlu hitro vzemi nekaj klinčkov in jih v ustih sesaj, da dobiš njihove koristne lastnosti. So izredno dober razkuževalec in naravno protibolečinsko sredstvo
- peteršilj: vsebuje snovi, s katerimi se telo hitreje zdravi, in trikrat več vitamina C kot pomaranče, zato ga (najboljše svežega) kar pridno vključi v svojo prehrano. Vmešaj ga tudi v svoj smuti.

prejšnji članek
Ti triki ti bodo olajšali življenje
Moj life
Ti triki ti bodo olajšali življenje
naslednji članek
Nora umetnost na ustnicah!
Lepotičenje
Nora umetnost na ustnicah!
Preberite tudi