boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Nujno preberi: ali moraš spati z njim, da bo ostal s tabo?!

26. 12. 2017; 02.00
Avtor: Š. K.
21-teenageromance
Na to vprašanje ti lahko odgovorimo že takoj, saj je odgovor povsem jasen: NE!!! V takšnem primeru imaš opravka s sebičnežem, ki meri samo na eno stvar in te bo odslovil, takoj ko bo dobil, kar je hotel. Izogni se tem nevšečnostim in pozorno preberi naslednje nasvete.

Vsak fant, ki želi na tak nizkoten način prisiliti dekle k spolnosti, si brez oklevanja zasluži slovo. Nobeno dekle ne bi smelo dopustiti, da bi jo v prvi spolni odnos prisilili, ker fant to zahteva, želi ali meni, da je že skrajni čas. Čas bo, ko boš to želela in boš na to tudi pripravljena. Prvič se mora zgoditi iz ljubezni, in da bo zadovoljila fanta in s tem skušala zakrpati ljubezen, ki je že tako in tako skoraj razpadla.

S KOM IZGUBITI NEDOLŽNOST?


Že to, da si postavljaš takšno vprašanje, pomeni, da ti ni vseeno. Pomeni pa tudi, da se ti preveč mudi? Zgodilo se bo, ko bodo izpolnjeni vsi pogoji: pravi čas, kraj in najpomembnejše – prava oseba. Ne smeš pa nato o tem fantu razmišljati kot o življenjskem sopotniku, saj ga lahko ta misel ustraši. Ne delaj si lažnih upov in na ves odnos glej realno.
Seveda bo prvič zagotovo najlepše, če se bo zgodilo z nekom, ki te bo telesno in čustveno privlačil.
So prijatelji priročna izbira? Pogosto se dogaja, da ljudje izgubijo nedolžnost z najboljšim oziroma dobrim prijateljem. To osebo poznajo, med njima so tudi čustva naklonjenosti. In prijatelj je na prvi pogled res dobra izbira, a pazi, da se ne ujameš v past. Po tem se bo vajin odnos zagotovo spremenil. Lahko se pri tebi ali njemu vzbudijo čustva, ki jih do zdaj nista poznala. Lahko pomenijo začetek nečesa novega, lepega, lahko pa tudi konec prijateljstva in odtujitev. Zato se pred tem vprašaj, kaj vse si pripravljena žrtvovati? Zakaj ne bi še malo počakala in imela oboje? Nekoga, ki ga boš imela res rada, po drugi strani pa obdržiš tudi prijateljstvo, ki ti zagotovo veliko pomeni.



NAJ GREM DO KONCA?
S fantom sta skupaj že dolgo. Imata se rada in se dobro razumeta, je razumevajoč in te ne sili v nič, vendar veš, da si teh stvari želi. Ti še nisi čisto prepričana. Večina prijateljic je že izkušenih na tem področju in ti si radovedna, in te zanima, kako to gre.


Pri odločitvi za spolni odnos se ne oziraj na to, kaj se pogovarjajo prijatelji in kakšne so njihove izkušnje. Vsekakor se vama tudi ne sme muditi. Cilj spolnih odnosov ni orgazem in tudi ljubkovanje in raziskovanje vajinega telesa je lahko zelo razburljivo. Osredotočita se na to, da vama je skupaj prijetno, in se ne obremenjujta z vprašanjem, kako daleč sta že prišla.
Večini deklet so v odnosu pomembnejša nežnost, bližina in ljubezenska čustva. Mnoge pri prvem spolnem odnosu niti ne doživijo orgazma. V resnici lahko traja kar precej časa, da se s partnerjem ujameta v ljubljenju. Če imaš samo senco dvoma, da nisi pripravljena, raje počakaj. Prvič se namreč zgodi samo enkrat. In spolno življenje ni tekmovanje. Kdaj, s kom in pa kako, je tvoja osebna stvar. Naj bodo spomini na ta dogodek prijetni ne glede na to, če bosta ostala skupaj ali ne.


KAKO NAJ REČEM 'NE', NE DA BI GA PRIZADELA?
Nekega dne, ko bodo nedolžni poljubi prešli v ljubkovanje in nežno božanje, bosta prišla do točke, ko se boš morala odločiti. Bi nadaljevala ali bi raje počakala, da se bolje spoznata? Če hočeš nehati, mu moraš to povedati jasno, brez ovinkarjenja. V glavah mnogih fantov je še vedno misel, da dekleta govorimo ne, mislimo pa da. Pomembno je. Da je tvoj ne prepričljiv in hkrati miren ter vljuden. Mirno lahko uporabiš tudi roke in ga odrineš, da ne bo nobenih dvomov. Razumen fant, ki te ima res rad, bo tvojo določitev sprejel, ne da bi bil takoj užaljen. K vsaki zvezi sodi spoštovanje osebnih meja drugega. Le tako se lahko rodi obojestransko zaupanje. Če te bo fant vseeno silil v spolnost, lahko iz tega sklepaš, da misli le nase in na svoje potrebe. V tebi vidi le predmet, s katerim bo zadovoljil svoje potrebe. Vendar to tudi ni tako slabo. Tako vsaj spoznaš, kakšen je fant v resnici, kajne?

prejšnji članek
Znebi se nečiste kože
Lepotičenje
Znebi se nečiste kože
naslednji članek
Katherine Langford pravi, da bo sedaj Hannah drugačna
Obsedena!
Katherine Langford pravi, da bo sedaj Hannah drugačna
Preberite tudi