Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Mit: V času menstruacije se ne smeš sončiti in kopati v morju

29. 7. 2018; 11.00
Avtor: K.M.
sončenje

foto: Profimedia

Ali ta življenjski mit drži ali ne?

Ne drži!
Ta mit v Sloveniji obstaja že kar nekaj let, a ga kljub temu še vedno niso uradno zavrgli. Spomnim se, da me je osebna zdravnica smešno gledala, ko sem jo še kot najstnica prvič povprašala o tem. Zakaj? Ker to seveda ni res, njen nasvet pa je bil povsem preprost. »Ti se kar kopaj in sonči, kolikor prija tebi in tvojemu telesu, ne pozabi pa na higieno!«
Res je, da je tvoja maternica v času menstruacije nekoliko razširjena in zato bolj dovzetna za vnetje, a to še ne pomeni, da ga bo prineslo kopanje v morju. Pomembno je, da se ne namakaš v vodi, predvsem če je ta nekoliko hladnejša, in da kopalke nato zamenjaš in ne pustiš, da se sušijo na tvojem telesu. V vodo se sicer lahko odpraviš tudi brez tampona, a bodi pozorna na to, da se pri močni menstruaciji predvsem v bazenih lahko opazijo sledi krvavenja. Če pa boš uporabila tampon, ga moraš takoj po prihodu na suho zamenjati, saj se napoji z vodo in zato ne opravlja svoje naloge.
O sončenju pa: če bo to zdravo (če se soncu ne boš nastavljala v urah, ko je najmočnejše), potem tudi to ni nobena težava.

prejšnji članek
Imajo fantje raje rjavolaske ali blondinke?
Moj life
Imajo fantje raje rjavolaske ali blondinke?
naslednji članek
Ura rojstva lahko močno vpliva na tvoj karakter
Moj life
Ura rojstva lahko močno vpliva na tvoj karakter
Preberite tudi