Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Več branja, več strpnosti

19. 5. 2015; 13.30
Avtor: ž. a.
uvodna

foto: Anže Miš

Ste že kdaj slišali za slikanico brez besed, ki bi se s svojim univerzalnim sporočilom tako dotaknila bralcev, da bi bila vsaka beseda v njej popolnoma odveč?

Točno takšno knjigo so ustvarili učenci OŠ Venclja Perka iz Domžal, ki so pod vodstvom mentorice Vanje Repič ustvarili slikanico, ki spodbuja k strpnosti; naslovili so jo Dolgokraki žabec, izšla je pri založbi Miš, mladi pa so jo ustvarili v okviru mednarodnega mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom. Ta se je v organizaciji založbe Miš, ki se je povezala s knjižnicami Domžale, Tolmin in Nova Gorica, letos odvijal že petič po vsej Sloveniji.

Organizatorji so pripravili okrog sto dvajset prireditev, ki so v okviru Bralnic pod slamnikom – festival z branjem spodbuja k miru, strpnosti in medgeneracijskemu sodelovanju – našle streho v različnih vrtcih, šolah, knjižnicah, domovih za starejše občane in drugih ustanovah. Festival je gostil štirinajst domačih priznanih mladinskih pisateljev ter častna tuja gosta, nemško pisateljico Carolin Phillips in danskega pisatelja bosanskih korenin Alena Meškovića.

prejšnji članek
25. maja bo kavarna Tromostovje prenovljena!
25. maja bo kavarna Tromostovje prenovljena!
naslednji članek
PERFETTO
Obsedena!
PERFETTO
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.