Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

PERFETTO

18. 5. 2015; 22.55
Avtor: M.Z.
uvodna

foto: Universal music

Trinajstemu solo albumu italijanskega šarmerja in nepoboljšljivega romantika bomo v živo prisluhnili 22. septembra v dvorani Stožice.

Eros Ramazzotti, mojster brezčasnih uspešnic, ki suvereno premagujejo jezikovne bariere in osvajajo srca oboževalcev po vsem svetu, je dve leti po izdaji nadvse uspešnega albuma Noi navdušil z novim studijskim albumom, poimenovanem PERFETTO. Gre za zbirko 14 pesmi, ki jih je Eros do popolnosti izpilil v sodelovanju s priznanimi glasbenimi ustvarjalci. In če se je prvi singel Alla Fine Del Mondopresenetljivo spogledoval s country ritmi, je drugi singel Il Tempo Non Sente Ragione, ki je pospremil izid albuma, ponovno prežet z njegovim prepoznavnim glasbenim podpisom. Slednje velja tudi za preostale pesmi, v katerih bomo lahko v sklopu Erosove velike svetovne turneje uživali tudi v Sloveniji, in sicer 22. septembra v ljubljanski dvorani Stožice.

Po besedah italijanskega glasbenega zvezdnika Erosa Ramazzottija je album PERFETTO plod poglobljenega in intenzivnega dela, kjer niti najmanjša podrobnost ni bila prepuščena slučaju. O tem denimo pričajo tudi fotografije, priložene v ovitku, katere je posnel nihče drug kot legendarni Bryan Adams.

Sicer pa se je nepoboljšljivi romantik v neizčrpno tematiko ljubezni tokrat podal skupaj z vodilnimi tekstopisci, kot so Mogol, Francesco Bianconi, Federico Zampaglione in Gino Pacific. Pri sami produkciji albuma pa je sodeloval tudi Claudio Guidetti, ki je zakrivil spremembo glasbene smeri, nakazano v prvem singlu „Alla Fine Del Mondo“: »Guidetti je naredil glasbeni aranžma, ki mi je bil v trenutku všeč,« pravi Eros. »Vsekakor pa je preostanek albuma zelo "ramazzottijevski"

Album PERFETTO je izšel tako v standardni verziji kot tudi v posebni dvojni izdaji, ki sestoji iz italijanske in španske različice albuma.

Na svetovni turneji, ki se prične 12. septembra v Riminiju, se bo Eros ustavil tudi pri nas, kjer bomo v prepletu zimzelenih uspešnic in novih pesmi iz albuma PERFETTO lahko uživali 22. septembra v ljubljanski dvorani Stožice. Vstopnice za vrhunski spektakel so že v prodaji na www.eventim.si ter na vseh Eventimovih prodajnih mestih!

prejšnji članek
Več branja, več strpnosti
Obsedena!
Več branja, več strpnosti
naslednji članek
Lidija je Brežice spravila na noge!
Obsedena!
Lidija je Brežice spravila na noge!
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.