Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Romantika ali kriminalke?

27. 4. 2015; 09.44
Avtor: K.S.
uvodna

foto: www.felix.si

Na tržišču je veliko knjig, katere na knjižnih policah največkrat vzameš ti?

V času praznikov in počitnic imaš veliko prostega časa, da v roke vzameš tudi kakšno dobro knjigo. Če boš ostala doma, lahko prebiranje kombiniraš s preostalimi aktivnostmi. Če pa se boš v času prvomajskih praznikov odpravila na oddih, hitro v knjižnico ali knjigarno in tam vzemi knjigo, ki te bo popolnoma sprostila. 

Na policah lahko najdeš veliko različnih romanov. Od ženskih romantičnih zgodb, znanstvene fantastike, zgodovinskih romanov do pravih trilerjev in kriminalk. Predstavili ti bomo dve popolnoma različni knjigi, ti pa se sama odloči ali te bo katera spremljala med trenutnimi počitnicami. 

Pariz je vedno dobra izbira

Lahkotno napeta ljubezenska zgodba, polna presenetljivih in očarljivih preobratov.

foto: www.felix.si


Rosalie Laurent je lastnica ljubke papirnice v srcu Pariza, v katero ljudje zahajajo predvsem zaradi njenih čudovitih ročno izdelanih voščilnic za vsako priložnost. Nekega dne se v trgovinici oglasi znameniti pisatelj otroških knjig in ji ponudi sodelovanje: ilustriranje njegove zgodbe Modri tiger. Knjiga takoj postane uspešnica, med pisateljem in ilustratorko pa se razvije globoka naklonjenost. Toda ko Rosalie njuno knjigo ponosno razstavi v izložbi, se zaplete v hud spor z nekim Američanom, obiskovalcem papirnice, ta namreč trdi, da je zgodba o modrem tigru njegova, in ji celo zapreti s tožbo … Samosvoja lastnica, slavni pisatelj, ameriški profesor književnosti in skrivnostni tipkopis – nenavadna trgovinica s čarobnimi voščilnicami postane prizorišče lahkotno napete ljubezenske zgodbe, polne presenetljivih in očarljivih preobratov.

Zli um

Zaradi nenavadne nesreče na podeželju Wyominga šerifov oddelek aretira nekega moškega zaradi suma dvojnega umora. Nadaljnje preiskave vodijo do grozljivega odkritja – serijskega morilca, ki že vsaj petindvajset let ugrablja, muči in pohablja žrtve po vseh Združenih državah Amerike. Osumljenec trdi, da je le lutka v velikem labirintu laži in prevar – pa mu lahko verjamejo?Zadevo takoj predajo agentom FBI, ti pa so prisiljeni zaprositi za zunanjo pomoč.

Roberta Hunterja, strokovnjaka za zločinsko vedenje in detektiva za posebne primere pri losangeleški policiji, prosijo, da z aretiranim moškim opravi več zaslišanj. Kmalu se začnejo razkrivati grozljive skrivnosti, ki jih nihče ni mogel predvideti, vključno s pravo identiteto morilca. A ta je tako izmuzljiv, da nihče, niti agenti FBI, ni imel pojma, da obstaja … vse do sedaj. Pred detektivom Hunterjem je težka naloga. Da bi ukanil najzlobnejšega morilca, kar jih je kdajkoli srečal, se mora soočiti s svojo preteklostjo.

prejšnji članek
Sobotna vročica
Obsedena!
Sobotna vročica
naslednji članek
Kje izbrati kopalke?
Lepotičenje
Kje izbrati kopalke?
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.