Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Grški zajtrk sredi Ljubljane

13. 2. 2015; 00.01
Avtor: M.Z.
uvodna
Sonce in okusi Grčije so sredi zime v Ljubljano priklicali željo po pomladi, poletju in težko pričakovanih počitnicah!

V Kompasovem naboru potovanj je tokrat 18 destinacij, med njimi pa kar nekaj novosti. Mednje sodi počitnikovanje na prelepem otoku Skiathos, kjer so snemali film Mamma Mia. Obilo zabave za družine obljubljajo na destinacijah v Turčiji in grškem Rodosu. Za vse, ki bi se želeli izogniti stresu, so pripravili tečaje joge na Lefkasu. Športni navdušenci se lahko na kajtanje odpravijo na Lefkas in v Egipt. Zlati klub pa tokrat vodi na Zakintos, ki se lahko pohvali s prelepo beneško arhitekturo, gostoljubnimi tavernami in nedotaknjeno naravo, kjer so svoje zavetje našle tudi želve velikanke.



Razkrili pa so tudi novost: 'Stand up' tedne komedije na Kreti in Zakintosu! Kjer se bodo gostom pridružili priljubljeni slovenski komiki.
 
Z zgodnjo rezervacijo poletnega oddiha si lahko za poletne užitke zagotovite tudi visoke prihranke.
 
Več na kompas.si.

Kam pa vi potujete letos?

Da boste lažje dočakali poletje, še recept za grško halve z žafranom.



Halva z grškim žafranom
 
9 žlic masla
ščepec grškega rdečega žafrana
2/3 skodelice rjavega sladkorja
2 skodelica mleka
2 skodelici zdroba
 
V ponvici stopimo maslo, nanj stresemo zdrob in pražimo približno 8 minut, da dobi zlato rjavo barvo. V vročem mleku stopimo sladkor. S to mešanico prelijemo zdrob in dodamo žafran, ki smo ga prej pol ure namakali v malo vroče vode. Temeljito premešamo in stresemo v pekač, poravnamo in počakamo, da se ohladi. Zdrob lahko nadevamo tudi v manjše, za sladice primerne kozarčke in postrežemo.
 

prejšnji članek
Spoznaj svojo dušo dvojčico
Moj life
Spoznaj svojo dušo dvojčico
naslednji članek
Slab začetek, dober konec?
Moj life
Slab začetek, dober konec?
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.