Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Skrivnosti skupine R5

6. 1. 2014; 08.00
Avtor: Katja Kaja
uvodna

foto: R5

Veš kdo so? Preveri!

Govorimo o ameriški pop rock glasbeni skupini, če jih ne poznaš kot celoto, potem zagotovo poznaš posamezne člane. Skupina je sestavljena iz treh bratov in ene sestre, pridružil pa se jim je še prijatelj. Že veš o kom govorimo?

R5 je družinska zasedba v katero segajo začetki Rossa Lynch, ki ga večina pozna po vlogi Austina Moona v seriji Austin&Ally in Rikerja Lyncha, ki ga je večina spoznala v seriji Glee v vlogi Jeffa. V skupini sta se jima pridružila še brat Rocky, sestra Rydel in dober prijatelj Ellington Ratliff. Celotna zgodba pa sega globoko v otroštvo družine Lynch, saj so si bratje in sestra od vedno želeli nastopati skupaj. Čeprav so člani družine Lynch radi prepevali in igrali različne inštrumente, se nihče ni seznanil z bobni. Ker so le-ti ključnega pomena za dobro pop rock skupino, so h sodelovanju povabili prijatelja Ellingtona Ratliffa. Črka R v njegovem imenu, pa je samo odlično zaključila celotno zgodbo.

Dejanski začetki skupine segajo tam v leto 2008 in 2009. Zaradi Rikerjeve želje po uspehu, se je celotna družina preselila v Kalifornijo. Tam so dobivali različne priložnosti in celo nastopili v oddaji '' So You Think You Can Dance''. Ko so h sodelovanju povabili še prijatelja na bobnih, so leta 2009 dokončno formirali skupino. Že leta 2010 so v lastni režiji izdali samostojen album, besedila za pesmi pa so prispevali Riker, Rocky, Rydel in nekateri sodelavci skupine.  Kljub temu pa so čakali na odločilen trenutek, ki bi njihovo prepoznavnost dvignil na neko drugo raven. Ta se je zgodili leta 2012, ko je Ross dobil svojo TV serijo Austin&Ally in Riker vlogo v priljubljeni seriji Glee. Njuna prepoznavnost in predvsem popularnost Rossa, je vodila v podpis pogodbe z založniško hišo Hollywood Records. Vsemu temu je seveda sledil tudi prvi studijski album Lauder, ki je izšel septembra 2013.

Odlična družinska zasedba, ki te lahko vsaj za trenutek popelje v nekoliko drugačne zvoke. Simpatični fantje in simpatično dekle, ki počasi, a vztrajno iščejo svoj prostor na glasbeni sceni. Po videnem jim bo zagotovo uspelo. Za enkrat pa lahko uživaš v dveh najbolj popularnih singlih iz prvega studijskega albuma. 

prejšnji članek
One Direction presenečajo.
Lepotičenje
One Direction presenečajo.
naslednji članek
Ema Klinec: »Obožujem občutek letenja!«
Obsedena!
Ema Klinec: »Obožujem občutek letenja!«
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.