Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Dino Merlin razvaja.

28. 1. 2015; 16.21
Avtor: M.Z.
uvodna

foto: arhiv

Svetovna turneja HOTEL NACIONAL prihaja na ljubljanski arenski oder.

Po razprodanih evropskih gostovanjih, točno na dan zaljubljenih, bo Ljubljano obiskal Dino Merlin, eden največjih regijskih poetov. Sveži album Hotel Nacional, bo prvič predstavil ljubljanski publiki, na velikem arenskem odru Centra Stožice.

Bosansko-hercegovski lirični mojster bo serviral uspešnice, s katerimi je že osvajal prestolnico ter premierno postregel tudi z albumskim repertoarjem, s katerim je zasegel visoko 8. mesto na Billboardovi World Albums lestvici kar dokazuje, da je umetnik svetovnega formata.

V rdeče odet čustveni šov s spektakularnim avtorjem seveda ne gre dvomiti, zato naj bo vstopnica za Merlinov koncert najlepše praznično darilo za vaše najbližje.

_______________________________________________________________________________

Dino Merlin je najbolj znan bosansko-hercegovski avtor ter ena največjih in najpopularnejših zabavnih zvezd v tem delu sveta, kar dokazujejo njegovi glasbeni dosežki in presežki; je edini izvajalec, ki mu je uspelo trikrat zapored napolniti Stadion Koševo v Sarajevu. Dinu je to uspelo s turnejami Sredinom, Burek in Ispočetka, trikrat zapored pa mu je uspelo ustvariti tudi nepopisno evforijo v razprodani, beograjski Kombank Areni.

S solo kariero je pričel davnega leta 1991, ter kmalu osvojil evrovizijski oder, z najvidnejšo uvrstitvijo: 6. mestom leta 2011,  kar je druga najvišja uvrstitev BiH na tem tekmovanju v zgodovini.

Tekom glasbene kariere je Dino sodeloval s pestro paleto glasbenih velikanov iz regije in mednarodnih voda. Med najvidnejše sodijo Ray Charles, Mercedes Sosa in Khaled, s katerimi je nastopal na humanitarnem koncertu Global Forum v rimskem Koloseju. Na regijski sceni je Dino Merlin seveda še bolj priznan in popularen. Sodeloval je z največjimi imeni na Balkanu kot so Zdravko Čolić, Nina Badrić in Emina Jahović. Lahko se pa pohvali tudi z dejstvom da je avtor teksta za prvo uradno himno Bosne in Hercegovine z naslovom Jedina si jedina.

-----------------------------

Dino Merlin – 14. 2. 2015, dvorana Stožice, Ljubljana! Največji ljubitelji Dina Merlina lahko vstopnice kupite na www.eventim.si ter na lastnih Eventim prodajnih mestih(Hiša vstopnic Tivoli Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Citycenter Celje in Europark Maribor).

foto: arhiv

prejšnji članek
Teorija vsega
Obsedena!
Teorija vsega
naslednji članek
Živita svoje sanje!
Obsedena!
Živita svoje sanje!
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.