Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

NAGRAJUJEMO! MANOUCHE ŽE 5. 12. V CVETLIČARNI

3. 12. 2014; 12.38
Avtor: K. Š:
uvodna

foto: promocijsko gradivo

Že v petek, 5. decembra ob 21.00 bomo v Cvetličarni priče pravi elektro swing poslastici, koncertu zasedbe Manouche, ki bo ob tej priložnosti predstavila svoj novi album, seveda pa boste lahko slišali tudi vse njihove dosedanje uspešnice.

Da bo koncert ob tej priložnosti prav poseben, bodo pripomogli tudi gostje Alenka Godec, Klemen Klemen in Hannah Mancini, obeta pa se tudi gost presenečenja. Zaplešite v veseli december s skladbami »Kje si lubi?«, »Bi šla naprej«, »Resnična romansa« in mnogimi drugimi, tudi novimi plesnimi uspešnicami, ki bodo zagotovo zaznamovale novo leto 2015! Podobno kot že nekoč v klubu Cvetličarna, je zasedba razvnela razpoloženje tudi vrazprodanih ljubljanskih Križankah, ko so nastopili kot predskupina slovite francoske zasedbe Zaz. Elektro swing poslastica, Manouche, vas bo tako ponovno popeljala v zvok 20-ih in 30-ih let prejšnjega stoletja, seveda v sodobni in izjemno privlači zvočno-plesni podobi, s svojimi prešernimi ritmi in vrhunskim vzdušjem že 5. decembra na odru ljubljanske Cvetličarne!

Glasbeni kolektiv Manouche se je v začetku oktobra potepal po francoski Bretaniji. Na osemdnevni turneji so pod okriljem priznanega mednarodnega festivala Le Grand Soufflet, fantje in dekle opravili pet več kot uspešnih nastopov v Rennesu, Saint Domineucu, Bréal-sous-Montfortu, Chateaubourgu in Montoursu.

Le Grand Soufflet je letos gostil več kot sto glasbenikov iz Francije, Velike Britanije, Amerike in Nemčije, med njimi pa tudi naše Manouche, ki so na vseh petih koncertih navdušili številno množico francoskih poslušalcev. Manouche so bili osrednja zvezda večera, imenovanega 'Electro Swing Party', na vseh koncertih pa so sodeč po izjemnih odzivih, pustili resnično velik vtis in kar nekaj albumov, za katere so Francozi stali kar v vrsti. 

NEKAJ VEČ O ZASEDBI MANOUCHE

Glasbena skupina Manouche je petčlanska zasedba, ki sta jo konec leta 2011 ustanovila Robert Pikl in Marco Grabber. Poleg omenjenih dveh bend dopolnjujejo še trije stalni člani: Petra Trobec (vokal, harmonika), Krešimir Tomec (bas, synth) in Luka Ipavec (trobenta, spremljevalni vokal).

Skupina Manouche je naznanila svoj prihod na pestro glasbeno prizorišče s prvim singlom "Kje si lubi?". Pesem je naletela na zelo dober odziv pri poslušalcih in urednikih slovenskih radijskih postaj. Omenjena skladba je bila tudi na tretjem mestu lestvice Domačica, ki povzema izbor 20 najboljših skladb na Balkanu v sklopu MTV Adria. Nato so Manouche lansirali svoj drugi singel  "Bi šla naprej?". Lahkotno besedilo, divje kitarske intervencije, prodorne trobente, vse skupaj pa začinjeno s plesnim ritmom, najhitreje opiše ta  izdelek skupine Manouche. Obe skladbi so tudi pospremili z videospotoma. Za prvi video so se združili s skupino plesalcev Balboa Ragtime21. Sodelovanje se jim je zdelo nadvse primerno predvsem zaradi tega, ker kolektiv Manouche goji zanimanje do glasbenega izročila 20-ih ter 30-ih in to poskuša na svojevrsten način vkomponirati v svoje skladbe ...

NAGRAJUJEMO

Z nami na koncert gre Iza Zakošek! Iza, čestitamo!

prejšnji članek
Za spremembo medsebojnih odnosov
Obsedena!
Za spremembo medsebojnih odnosov
naslednji članek
Nov obraz!
Lepotičenje
Nov obraz!
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.