Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Za spremembo medsebojnih odnosov

3. 12. 2014; 15.08
Avtor: M.Z.
uvodna

foto: osebni arhiv

Presenetljivo svež, racionalen, humoren in poljuden prerez ljubezni v današnjem času.

Decembra bo na prodajne police prispel knjižni prvenec mladega slovenskega avtorja Sebastiana Horvata, poimenovan LJUBEZEN ALI DANDANAŠNJA FARSA. Knjiga, ki se distancira od tipičnih in vsesplošno prisotnih priročnikov za samopomoč, se osredotoča na dojemanje ljubezni v današnjem času oziroma na pomanjkanje slednje.

Skozi zastavljanje alarmantnih vprašanj, ki pestijo slehernega posameznika, avtor razčlenjuje pojme ljubezni, čustev, občutenj in varanja. Brez olepševanja in milosti secira naučene klišeje, katere postavlja na sam vrh odgovornosti za nastalo situacijo, ter spodbuja bralca k tehtnemu premisleku in iskanju odgovorov.

Med čakanjem na izid knjige, ki bo s svojim razmišljanjem in provokacijami nedvomno razburkala tako javnost kot tudi stroko, pa nekaj odlomkov za pokušino in razmislek …

***

"Zakaj vsi ljudje govorijo o ljubezni, toda ko se komurkoli zastavi sila preprosto vprašanje, kaj je ljubezen, običajno odvrne, da se tega ne da razložiti."

- odlomek iz poglavja Film kot sredstvo učenja o tem, kaj je ljubezen

***

"Vloga čustev je v vseh odnosih precej izkrivljena, saj jih sodobna družba podaja kot nekaj nujnega, nekaj, kar je dobro, nekaj, kar ljudi dela ... ljudi! Pa vendar čustva na srednji in dolgi rok prinašajo nezadovoljstvo, razveze in so najpogostejši razlog za številne oblike depresivnih stanj. Čustva je torej treba odpravljati, čustev v odnosih NE bi smelo biti!"

prejšnji članek
Novo sodelovanje
Lepotičenje
Novo sodelovanje
naslednji članek
NAGRAJUJEMO! MANOUCHE ŽE 5. 12. V CVETLIČARNI
Obsedena!
NAGRAJUJEMO! MANOUCHE ŽE 5. 12. V CVETLIČARNI
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.