Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Smrkci te vabijo v kino

2. 8. 2013; 08.52
Avtor: katarina
uvodna

foto: Promocijski material

V začetku avgusta so kinematografe po vsem svetu spet zasedla prikupna mala modra bitja, ki slisijo na ime Smrkci.

Film s preprostim naslovom Smrkci 2 že navdušuje staro in mlado in če si filma še nisi ogledal/-a, imamo zate samo eno vprašanje: Kaj še čakaš?

Po zadnjem spopadu s Smrkci je zlobni čarovnik Gargamel ostal ujet v našem svetu, vendar ga to ni ustavilo pri kovanju novih zarot. Da bi se maščeval Smrkcem, s posebnim napojem ustvari popolno smrčje nasprotje - par Žlehtkov, ki želita zgolj nagajati in uničevati. Da bi Smrkce ujel v past, skuša Gargamel z Žlehtkoma na temno stran porednežev zvabiti tudi Smrketo, toda mali modri dobrovoljčki so odločeni, da bodo s skupnimi močmi Gargamela znova ugnali v kozji rog.

Če se prvi del uspešnice iz leta 2011 dogaja v New Yorku, bo Smrkce pot tokrat zanesla v Mesto luči – v Pariz. »Snemali smo na krajih, na katerih, vsaj kolikor je meni znano, do zdaj ni snemal še nihče,« pravi režiser Raja Gosnell, ki je znova oživel mala modra bitjeca, ki zabavajo otroke in odrasle po vsem svetu že od leta 1958. Oživeli so v stripih, knjigah, serijah, filmih, videoigrah, predstavah v živo, figuricah (prodali so jih prek 300 milijonov), končno pa so pred dvema letoma zavladali še pri blagajnah kinodvoran po svetu.

Film je bil resnično svetovni fenomen, saj je prislužil več kot 560 milijonov dolarjev. »Bodisi da živite v Braziliji, na Kitajskem ali v Rusiji, ali v Parizu, ali v Belgiji, ali v New Yorku, naj si bodo los Pitufos, Puffi, les Schtroumpfs… vsi imajo radi Smrkce,« pravi producent Jordan Kerner. »S Smrkci in zdaj s Smrkci 2 smo skušali ustvariti film, ki bo presegel geografske meje, kar je povsem primerno, saj se tematike Smrkcev dotaknejo vseh kultur. Ti liki živijo v otroštvih ljudi. Spominjajo se jih in jih nosijo v srcih generacije, ki so jih brale in gledale. Zato smo bili prepričani, da je naša dolžnost, da like, ki jih občinstvo pozna in jih ima rado, prenesemo v sodobnost, s čustvenega in komičnega vidika.«

prejšnji članek
Junaki od petka do nedelje v Laškem
Obsedena!
Junaki od petka do nedelje v Laškem
naslednji članek
Upaj, sanjaj in ustvarjaj - najdi svojo pot!
Lepotičenje
Upaj, sanjaj in ustvarjaj - najdi svojo pot!
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.