nova zemlja
Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na veliki preizkušnji

bali
Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na eksotičnem Baliju

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Ko se ti življenje obrne na glavo

10. 10. 2015; 05.37
Avtor: Ana K.
… in se počutiš, kot da si del razburkanega filmskega prizora.

Verjetno se tudi ti kdaj počutiš tako, kot da se ti je življenje obrnilo na glavo in je vse skupaj postalo huje kot v kakšnem filmu. Podobno situacijo je doživel 12-letni Gašper, glavni junak mladinskega romana z naslovom Kot v filmu, avtorja Vinka Möderndorferja.

Gašper je čisto običajen najstnik. Ima svojega najboljšega prijatelja in simpatijo, ki poskrbi za metuljčke v njegovem trebuhu. Je zelo radoveden in obožuje raziskovanje po internetu. Obzorja svoje domišljije pa si širi tudi z gledanjem filmov in poslušanjem glasbe. Povsem običajno najstniško življenje pa doživi šokanten preobrat, ko Gašper spozna, da se njegov starša veliko prepirata in se jima približuje ločitev. Njegovo življenje postane naenkrat podobno takšnemu kot je v filmu.

Mama odide, Gašper pa ostane pri očetu. Le-ta ga odpelje k prijaznemu neznancu, ki živi v koči sredi gozda, ima svinjo za hišnega ljubljenčka, se pogovarja s ptički in nima niti računalnika niti televizije. Gospod živi življenje, ki je bilo Gašperju do nedavnega nepredstavljivo.

Ampak ali je življenje v gozdu res tako brezskrbno? Kaj pa se zgodi na koncu? Ali Gašper ostane pri gospodu in živi še naprej 'kot v filmu' ali se vrne v razburkan mestni vsakdan? To lahko ugotoviš tako, da prebereš knjigo.

prejšnji članek
Nika Kljun doživela zavrnitev
Obsedena!
Nika Kljun doživela zavrnitev
naslednji članek
Tudi Bella Hadid trpi za boleznijo
Obsedena!
Tudi Bella Hadid trpi za boleznijo
Preberite tudi