Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Knjiga slovenskih osnovnošolcev

10. 11. 2015; 07.07
Avtor: K.M.
121-140612-robin-proctor
Si morda tudi ti soustvarjala knjigo Domača kuhna pa to?

V slovenskem kulinaričnem, osnovnošolskem in založniškem svetu se je zgodilo nekaj, kar se redko zgodi v svetu svetovnih kuharjev ali svetovnih avtorjev kuharskih knjig. Osnovnošolci, slovenski osnovnošolci, ste stopili v kuhinje svojih babic in prababic in s pomočjo lokalnih sestavin poustvarili tradicionalne recepte posameznih regij, mest in vasi. Si bila med njimi morda tudi ti?

Z neprecenljivo medgeneracijsko komunikacijo ste v knjigi Domača kuhna pa to že četrtič postavili več kot 150 receptov, ki so v času naših prednikov zaznamovali del kulturnega bivanja prebivalcev posamezne regije, mesta ali vasi. Preproste jedi, sestavljene izključno iz včasih redkih lokalnih sestavin, pridelanih na domačem vrtu ali sezonsko pogojenih z naravo, nam bralcem kuharice s svojo pristnostjo okusov vlivajo samozavest in prepričanje, da se slovenska kuhinja lahko kosa z vsako 'kulinarično velesilo' in jo v marsičem tudi prekaša.

Številni kuharski mojstri, etnologi in pridelovalci lokalne hrane, ki nastopajo tudi v vlogi komisije, se niso morali načuditi kuharskim spretnostim otrok in najstnikov, ki ste s svojo srčnostjo in simpatičnimi zgodbami o kulturnem ozadju jedi hiteli pripovedovati njim, medtem ko so njihove brbončice uživale med okusnimi grižljaji, ki marsikoga popeljejo nazaj v otroštvo, v babičino kuhinjo. 

Kuharica, pod katero je podpisana Anka Peljhan, znana kot velika podpornica kuhanja med osnovnošolci, je na voljo v vseh knjigarnah Felix.

prejšnji članek
NAGRADNA IGRA: Ne zanemarjaj svojih zob!
Moj life
NAGRADNA IGRA: Ne zanemarjaj svojih zob!
naslednji članek
Nova dišava, ki bo spremenila tvoj vsakdan
Lepotičenje
Nova dišava, ki bo spremenila tvoj vsakdan
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.