V slovenskem kulinaričnem, osnovnošolskem in založniškem svetu se je zgodilo nekaj, kar se redko zgodi v svetu svetovnih kuharjev ali svetovnih avtorjev kuharskih knjig. Osnovnošolci, slovenski osnovnošolci, ste stopili v kuhinje svojih babic in prababic in s pomočjo lokalnih sestavin poustvarili tradicionalne recepte posameznih regij, mest in vasi. Si bila med njimi morda tudi ti?
Z neprecenljivo medgeneracijsko komunikacijo ste v knjigi Domača kuhna pa to že četrtič postavili več kot 150 receptov, ki so v času naših prednikov zaznamovali del kulturnega bivanja prebivalcev posamezne regije, mesta ali vasi. Preproste jedi, sestavljene izključno iz včasih redkih lokalnih sestavin, pridelanih na domačem vrtu ali sezonsko pogojenih z naravo, nam bralcem kuharice s svojo pristnostjo okusov vlivajo samozavest in prepričanje, da se slovenska kuhinja lahko kosa z vsako 'kulinarično velesilo' in jo v marsičem tudi prekaša.
Številni kuharski mojstri, etnologi in pridelovalci lokalne hrane, ki nastopajo tudi v vlogi komisije, se niso morali načuditi kuharskim spretnostim otrok in najstnikov, ki ste s svojo srčnostjo in simpatičnimi zgodbami o kulturnem ozadju jedi hiteli pripovedovati njim, medtem ko so njihove brbončice uživale med okusnimi grižljaji, ki marsikoga popeljejo nazaj v otroštvo, v babičino kuhinjo.
Kuharica, pod katero je podpisana Anka Peljhan, znana kot velika podpornica kuhanja med osnovnošolci, je na voljo v vseh knjigarnah Felix.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.