petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Kdo je mlada Daya?

23. 2. 2016; 08.00
Avtor: K.M.
Daya-Artwork_
Mlada in talentirana šestnajstletnica.

Daya je mlada 16-letna glasbenica, ki sama ustvarja svojo glasbo in je že pri zgodnjih treh letih začela s spoznavanjem klavirja pri sosedi učiteljici. Pri 11-ih letih je učenje klasične glasbe zamenjala za spoznavanja jazz-a ob tem se je učila igranja na ukulele, saksofon, kitaro in flavto. Vsem tem klasičnim ritmom je dodala pop prizvoke in sedaj ustvarja na čisto drugi ravni.

Z učenjem petja je nadaljevala na Accelerando Music Conservatory, kjer jo je opazil z grammyjem nagrajen glasbeni producent Gino Barletta (JoJo, Miranda Cosgrove, Jessica Mauboy) in je z Dayo sodeloval v času šolanja- Gino je klasični glasbenici približal pop ritme. V lanskem februarju pa je prejela povabilo v Los Angeles, kjer sta skupaj raziskovala pop glasbo in odkrila Dayin edinstven slog.

"Res je, da ustvarjam pop glasbo, ampk vedno nosi sporočilo.V mojo glasbo smo vnesli elemente, ki me navdušujejo, zato bo v moji glasbi slišati tako r & b kot indie ritme. Vse kar želim je, da skozi glasbo predam iskreno zgodbo ali sporočilo," je povedala mlada glasbenica.

Po enem tednu sta Daya in Gino Barleta že imela debitantski singhl 'Hide Away', o katerem je pevka povedala: "Kot šestnajstletnica mogoče malo težje govorim o tistem pravem, saj se še iščem, vendar je rdeča nit pesmi čakanje partnerja, ki te bo sprejel takšnega kot si."

Kmalu po tistem, ko je bila pesem posneta, je Barleta pesem poslal naokoli, kjer je bil svež glas takoj odlično sprejet. Kljub mladosti glasbenica v svojo glasbo vnaša veliko zrelosti. Mogoče zato ker je ena od petih otrok, prepotovala je že skoraj cel svet in skupaj z družino je opravljala prostovoljna dela v Centralni Afriki.

prejšnji članek
Razkrivamo tatuje, ki so obnoreli svet
Lepotičenje
Razkrivamo tatuje, ki so obnoreli svet
naslednji članek
Slovenski film z mednarodno premiero
Obsedena!
Slovenski film z mednarodno premiero
Preberite tudi