stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lepotni trend: Pričeska, ki bo zaznamovala letošnje poletje

1. 6. 2017; 01.00
Avtor: Katja Kaja
Poletje dopušča možnost, da niste videti kot iz škatlice

Toplejše temperature in poletje, ki prihaja, so kot nalašč za modni trend razmršenih pričesk, ki je navdušil tudi zvezdnice. Razmršene pričeske so pravi svetovni modni krik in v nasprotju z urejenimi, počesanimi in skoraj polizanimi lasmi pomenijo pravo osvežitev. Pomembno pa je, da se zavedate, da ne gre za pričeske, ki jih ustvarite brez truda, včasih se morate za njih še bolj potruditi. Kljub temu pa je na koncu z njimi manj dela, saj ti ni treba na vsakem koraku skrbeti, ali vam ni kakšen pramen las ušel iz sponke ali preča ni več takšna, kakršna bi morala biti. 

Različica razmršene in sproščene fige. foto: Profimedia

Prednosti razmršene pričeske
S takšno pričesko boste zagotovo bolj sproščeni, saj je že sama po sebi takšna, kar se bo zagotovo poznalo tudi na vašem počutju. Seveda k temu pripomore dejstvo, da se s samo pričesko ne obremenjujete toliko kot s trdo speto figo. Vaš videz bo bolj igriv, a vseeno moden. Za to lahko takšno pričesko brez težav nosite na katerokoli prireditev ali praznovanje. Seveda jo lahko kombinirate tudi z elegantnimi oblačili. Če patvas bo ujel veter, vam nikakor ne bo treba delati panike – prav veter v laseh je poglavitni razlog za priljubljenost takšnih pričesk.

Taylor Swift s klasično razmršeno kratko pričesko. foto: Profimedia

Razmršeni stili
Z leti so zagotovo najbolj priljubljene postale razmršene kite, fige in klasična srfarska pričeska, ki deluje po pravilu naravno posušenih las – ti so nekoliko valoviti –, piko na i pa dodajo še neenakomerno osvetljeni lasje. Seveda pa se zgodba tu še ne ustavi. Razmršeni ali neurejeni so lahko tudi čopi, pa ravni lasje, paž pričeska, kombinacije kit in čopov ter najrazličnejši kodri. Letos je največji elegantni trend namerno neurejena kita, najbolje ribja kost, ki je spletena čez ramo, piko na i pa dodajo še manjše kombinacije kit ali drugačnih prepletov.

Svojo razmršeno in neurejeno pričesko pa lahko še dodatno izboljšate z različnimi dodatki. Med njimi so priljubljeni trakovi, rože, sponke, krone iz rož in nakit za lase.


Seveda ne smete pozabiti, da se morate tudi za takšne stile kar potruditi. Razmršena kita mora biti recimo dobro speta in dobro spletena. Podobno je tudi z razmršeno figo. Neurejeni ravni lasje potrebujejo obdelavo s sprejem za teksturo, nekatere kodre morate posušiti naravno, kar vzame kar nekaj časa, veliko časa in energije pa poberejo tudi dodatki, če jih želite razumsko dodati.

Preberite še: Prekrasne manikure z morskimi motivi.

prejšnji članek
Očistila sem si lak z nohtov, zagledala pa tole!
Zdravje
Očistila sem si lak z nohtov, zagledala pa tole!
naslednji članek
Zaradi otrok umirala pred kamerami, sinova sovražita ves svet
Resničnostni šovi
Zaradi otrok umirala pred kamerami, sinova sovražita ves svet