Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Očistila sem si lak z nohtov, zagledala pa tole!

1. 6. 2017; 02.00
Avtor: V. M.
Se vam je že kdaj zgodilo, da ste imeli po odstranitvi laka močno porumenele nohte? Preverite, kako si lahko pomagate …

Čeprav se na prvi pogled zdi, da je luščenje laka za nohte manj škodljivo kot grizenje nohtov, ni tako. foto: Profiemdia

Ne le kajenje in glivice, tudi nekateri laki lahko povzročijo, da se površina nohtov rumeno obarva. Da bi slednje preprečili, si pred nanosom laka noht nalakirajte s podlakom, ki bo nohte zaščitil pred porumenelostjo. Nekoliko več pozornosti velja nameniti tudi izbiri acetona, saj lahko tudi pretirana uporaba slednjega povzroči pojav nadležnih rumenih madežev.

Kako pobeliti porumenele nohte?

Da bi se znebili rumenega odtenka na površini nohtov, si lahko pomagate z naravnimi pripravki. Rumene madeže učinkovito odstranjujejo soda bikarbona, limonin sok, trdovratnejšo porumenelost pa lahko poskusite odstraniti s tabletami za čiščenje zobne proteze ali belilno zobno pasto.

Soda bikarbona: Tri žlice sode bikarbone stopite v majhni količini vode ter mešajte toliko časa, da boste dobili gosto zmes. Nato vanjo namočite prste in počakajte nekaj minut. Pripravite lahko tudi gostejšo mešanico, ki jo uporabite kot oblogo za nohte. Po nekaj minutah vas bo razveselil belilni učinek. Nohti bodo sijoči, o rumenih madežih pa ne bo več sledu.

Limonin sok lahko uporabljamo pri odstranjevanju rumenih madežev na nohtih. foto: Dreamstime

Limonin sok: Če so vaši nohti blago obarvani rumeno, si lahko pomagate z limoninim sokom, ki ga stisnete v skodelico, nato pa vanjo za nekaj minut pomočite prste. Sledi naj premaz nohtov s polovico limone in nežno ščetkanje površine z zobno ščetko. Če kislina ne bo odstranila rumenih sledi, lahko poskusite poščetkati nohte še s sodo bikarbono.

Močna porumenelost nohtov

Izjemno trdovratne madeže lahko poskusite odpraviti z belilno zobno pasto ali pa s tabletami za čiščenje zobne proteze.

S pasto podrgnite nohte, nato pa počakajte, da sestavine opravijo svoje delo. Po petih minutah pasto izperite iz prstov.

Tableto za čiščenje zobne proteze raztopite v kozarcu vode. V mešanico za nekaj minut namočite prste. Belilni učinek vam bo na obraz pričaral nasmeh.

Preberite si še: To vam sproročajo brazde na nohtih!

foto: facebook

prejšnji članek
Nagradna igra: Z njena.si in Biobazo SUN v poletje!
Zdravje
Nagradna igra: Z njena.si in Biobazo SUN v poletje!
naslednji članek
Lepotni trend: Pričeska, ki bo zaznamovala letošnje poletje
Moda&Lepota
Lepotni trend: Pričeska, ki bo zaznamovala letošnje poletje