nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jasna Kuljaj: To so krute zadeve!

1. 11. 2017; 11.00
Avtor: Tina Bernik/Vklop
jasna kuljaj

Jasna Kuljaj foto: Mediaspeed

»Vedno sem bila na strani tistih, ki so jih zasmehovali,« pravi Jasna Kuljaj, voditeljica komentatorske oddaje Od težaka do junaka, ki spremlja šov The Biggest Loser Slovenija.

Po oddaji The Biggest Loser Slovenija lahko na Planetu TV od srede do petka spremljamo pogovorno oddajo Od težaka do junaka, ki jo vodi jezična Jasna Kuljaj. Tokrat se bo Jasna spopadala s kilogrami, a ne svojimi, saj pravi, da s težo nikoli ni imela težav, prav tako se ni nikoli lotila kakšne diete. Družbo v oddaji ji bodo delali izbrani gostje, med njimi fitnes trenerja Andrej Milutinovič in Rok »The Preacher« Tomažin, igralka Urška Vučak Markež in radijska voditeljica Jerica Zupan. Na vročem stolu pa se ji bodo vsakič pridružili tudi izpadli tekmovalci. Prav srečanj z njimi se Jasna najbolj veseli.  


Jasna, ste imeli kdaj težave s težo?

Ne, s težo nikoli. Res je, da nikoli nisem bila najbolj suha, sem kar dobro »zalita« oziroma izpopolnjena. (smeh) Je pa smešno, da mi, kamorkoli pridem, rečejo, da nisem tako debela, kot sem videti na televiziji, kar mi daje občutek, da me morda splošno občinstvo dojema kot žensko, ki je močnejša, v resnici pa, če pogledam okrog sebe, vidim, da sem med bolj suhimi.

Televizija res doda nekaj kilogramov in nekaj centimetrov ...

Ja, a to, ko gledamo moške, po navadi vodi v razočaranje, ker si jih predstavljamo tako lepe in postavne, ko jih vidimo v živo, pa so v resnici drobni.

Ste bili mogoče kdaj na dieti?

Ne da bi se spomnila. Mi je pa najbolj od vseh všeč kivi dieta. Ješ lahko vse razen kivija. (smeh)

Se spomnite, da bi bili kdaj v šoli tarča posmehovanja sošolcev?

Ne, na srečo nikoli. Niti me ni zanimalo druženje s tistimi, ki so se čutili močnejše in so nadlegovali šibkejše. Vedno sem bila na strani tistih, ki so bili zasmehovani, oziroma tistih, ki so se jim dogajale krivice. V času osnovne šole so bili precej izpostavljeni naši novi sošolci, begunci iz Bosne. Kar »snelo« se mi je, če je bil kdo zloben do njih, nemočnih. Spomnim se primera iz gimnazijskih let, ko je učiteljica vzela sošolcu listek, ki ga je pisal med poukom, na njem pa izpovedal ljubezen nekemu dekletu. Učiteljica ga je prebrala pred celim razredom in v tistih občutljivih letih je bil deležen krutega posmeha. Meni se to ni zdelo niti najmanj zabavno. Takrat se nas je nekaj uprlo in smo opozorili na to. Tudi svojo hčerko vzgajam tako, da bo imela čisto dušo, brez podlage za razvoj hudobije oziroma zlobe. Če jo bom kdaj ujela, da se bo nad kom izživljala, to ne bo šlo mimo nespregledano, ampak bo kaznovana.

V oddaji The Biggest Loser Slovenija smo že spoznali vse tekmovalce … Ste jih uspeli spoznati tudi vi?

Prej ali slej se bodo vsi zvrstili. Vsi bodo moji gostje, ampak šele, ko bodo izpadli iz oddaje. Takrat se bodo znašli na stolu v našem studiu, česar se že neizmerno veselim, ker se mi je vsak posebej vtisnil v srce.

Bo za vas kaj drugače voditi to oddajo v primerjavi s prejšnjimi?

Ko sem vodila ali komentirala prejšnje šove, sem dejstvo, da je kdo izpadel, prenesla morda malce bolj ravnodušno, ker vendarle vemo, da vsak, ki se prijavi v resničnostni šov, podpiše pogodbo s hudičem. To pomeni, da se zaveda vseh posledic, ki jih bo udeležba v šovu prinesla. To so krute zadeve. Ti šovi po navadi človeka prežvečijo in izpljunejo nazaj v okolje, kjer pa ni nič več tako, kot je bilo. Tukaj pa mi bo za vsakega posebej žal. Ne bo jim lahko. Tukaj nisi izločen samo zaradi kilogramov, ampak te izloči skupina. Vem, da se bom pri sebi spraševala, kako se bo ta oseba spopadala s tem udarcem, ko se bo vrnila v svoje ustaljene domače tirnice.

Kakšen je namen oddaje?

Vsi skupaj smo se zavezali, da ne bomo žaljivi, ne odstopam pa od tega, da povemo, kakor je. Je pa res, da si hitro na meji, ko lahko koga užališ. Ampak žal ne morem ves čas govoriti o tem, kako pogumni so, ker so se odločili shujšati in spremeniti življenje. To je lahko zanimivo en teden, potem pa je treba iti naprej, malo bolj v drobovje. Hitro lahko postaneš klasična pogovorna oddaja, ampak za našo, ob večerih predvajano oddajo želim, da je malo drugačna, z malo več »akcije« in tudi izzivanjem…

prejšnji članek
Komunikacija s srcem
Zdravje
Komunikacija s srcem
naslednji članek
Cool Fotr: Na obzorju nove težave
Svet slavnih
Cool Fotr: Na obzorju nove težave