cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Goran Bogdan: Črna ovca v družini

5. 2. 2018; 08.00
Avtor: Sonja Javornik/Zvezde
Goran Bogdan

Goran Bogdan foto: M24/Marko Vavpotič

Igralec, ki ga spremljamo v nadaljevanki Sence nad Balkanom, se je rodil v veliko učiteljsko družino.

»Vedno sem imel raje filme kot šport. Ta ljubezen je bila v meni že od mladih nog,« priznava 37-letni hrvaški igralec Goran Bogdan, ki bo očitno doživel pravo uresničenje ne ameriških, temveč hollywoodskih sanj. Njegovo otroštvo je namreč zaznamovala vojna, danes pa je ne le najbolj iskani igralec v regiji, pač pa tudi vse bolj iskan v svetu.

Igralec, ki ga spremljamo v nadaljevanki Sence nad Balkanom, se je rodil v veliko učiteljsko družino. Oče je bil profesor na fakulteti v Mostarju, mama pa v srednji šoli v Širokem Brijegu, kjer se je Goran tudi rodil. Njegovi trije bratje in dve sestri so – kot starši – izbrali bolj matematične in tehnične študije, zato je tudi on sprva v Zagrebu diplomiral iz ekonomije. A je bila ljubezen do igre vendarle premočna. In še dobro, da je ta ljubezen zmagala. Goran je namreč zelo hitro navdušil domovino, potem regijo in zdaj svet s svojim velikim igralskim talentom.

Sonja in bik je bil film, ki ga je izstrelil med domače zvezde, saj je ta romantična komedija, v kateri je igral šarmantnega junaka Anta, imela izjemen obisk v kinematografih. Sledili so številni drugi projekti – od serije Na terapiji do srbskega filma Postali bomo prvaki sveta, ki je bil zanj usoden tudi zato, ker je med snemanjem v Beogradu opravil tudi avdicijo za angleško serijo The Last Panthers. Na avdiciji ga je opazila njegova zdajšnja agentka in mu priskrbela vlogo v seriji Fargo.

Vsaj toliko kot režiserji pa Bogdana obletavajo tudi ženske. Kakšen je natanko njegov status trenutno, ne razkrije, vendar glede na redne igralske dolžnosti na različnih koncih sveta vsekakor ni enostaven. Pred leti, ko je nastopal v njenem videospotu, so ga mediji povezovali s pevko Nino Badrić. Goran sicer zdaj zanika, da bi bilo kaj med njima, takrat pa je molčal, saj se mu govorice niso zdele tako pomembne, da bi se zaradi tega oglašal v javnosti. Veliko se je pisalo tudi o njegovi zvezi s pevko Lano Klingor, ki naj bi jo pustil zato, ker naj njegovim staršem ne bi bilo všeč, da že ima otroka. Najpomembnejša pa naj bi vendarle bila njegova zveza z igralsko kolegico Natašo Janjić. Pred dvema letoma sta po daljšem premoru obnovila zvezo, pa se potem spet razšla. Glede na to, da je Nataša spet samska, pa se jima bo morda spet ponudila priložnost, da se zbližata.

prejšnji članek
Kaj v resnici pomeni ime Challe Salle?
Svet slavnih
Kaj v resnici pomeni ime Challe Salle?
naslednji članek
Znane Slovenke, ki skrivajo svoja leta
Svet slavnih
Znane Slovenke, ki skrivajo svoja leta